Üniversitemiz mezunu Nurettin Diler, Dünya ikincisi oldu

Yayın Tarihi : 01/12/2019
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi mezunu Nurettin Diler, 70 ülkeden sporcuların katıldığı Dünya Büyükler Kick Boks Şampiyonası'nda Dünya ikincisi olmayı başardı.

Üniversitesmizin sporcuları, Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 2018-2019 döneminde gerçekleştirilen şampiyonalarda, Bartın’a 57 madalya getirdi. Bu sonuçlarla Türkiye birincisi olan Bartın Üniversitesinde mezun olan öğrenciler de başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesinin mezunlarından olan Nurettin Diler, Dünya Büyükler Kick Boks Şampiyonası'nda 63 kiloda gümüş madalya almayı başardı. Antalya’da düzenlenen "Dünya Büyükler Kick Boks Şampiyonası'na", 70 ülkeden bin 250 sporcu katıldı.

Bartın Üniversitesinin mezunlarıyla birlikte büyük bir aile olduğunu vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Öğrenciliği döneminde aldığı madalyalarla bizleri gururlandıran Nurettin Diler, başarılarına yenilerini ekleyerek yoluna devam ediyor. Bizler de böylece her geçen gün büyüyen ve gelişen üniversitemizde nitelikli gençler yetiştirmiş olmanın kıvancını yaşıyoruz. En önemli bileşenimiz olan mezunlarımızla iletişimi koparmadan, başarılarının bir ömür boyu sürmesi için büyük gayret gösteriyoruz. Bu düşüncelerle Dünya ikincisi olarak bizleri bir kez daha gururlandıran mezunumuz Nurettin Diler’i en kalbi duygularla tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.