Üniversitemiz mezunu Kasım Yıldırım, Türkiye Şampiyonu oldu

Yayın Tarihi : 01/05/2022
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi mezunu Kasım Yıldırım, Türkiye Bocce Petank Şampiyonasında birincilik kürsüsüne çıkarken, 3 sporcu ise milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandı.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu 2022 faaliyet programında yer alan Türkiye Bocce Petank Şampiyonası, bin 500’e yakın sporcunun katılımıyla Antalya Kemer’de gerçekleştirildi. Farklı kategorilerde gerçekleştirilen şampiyonada Altın Nokta disiplininde Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi mezunu Kasım Yıldırım birincilik elde etti. Petank disiplininde ise Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Asena Çaputçu, Hilal Çaputçu ve Turan Işıkfener gösterdikleri performansla milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, elde ettikleri başarılardan dolayı genç sporcuları tebrik ederek “Bartın Üniversitesi ailesi tüm bileşenleriyle geleceğe dair önemli başarılar elde ediyor. Öğrencilerimiz ve mezunlarımız elde ettikleri derecelerle bizleri gururlandırarak Türk sporuna değer katıyor. İnanıyorum ki öğrencilerimiz aldıkları başarılarla kendilerinden söz ettirmeye devam edecek ve uluslararası müsabakalarda da bayrağımızı gururla taşıyacaklardır. Bu düşüncelerle genç sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlama noktasında gayret gösteren başta Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Mustafa Zahit Serarslan olmak üzere akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.