BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz Egitim Fakültesi, Ikinci Kurulus Yil Dönümünü Kutladi

Yayın Tarihi : 05/11/2012

Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi, ikinci kurulus yil dönümünü kutladi. Konferans salonunda gerçeklestirilen törene Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, Egitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci, dekan yardimcilari, ögretim elemanlari ve ögrenciler katildi. Törende konusan Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, “30 Ekim 2010’da Fakültemiz kuruldu. 7 Nisan 2011’de atanmamin ardindan ögretim üyesi alimlarina ve Fakültemizi yapilandirmaya basladik. Bugün geldigimiz noktada, 40 ögretim elemanimiz ve çok sayida bölümümüz var. Bes lisans programinda egitimimiz devam ediyor. Ögrenci sayimiz geçen yil 125’ti, simdi 362’ye ulastik. Bu arada Fakültemiz bünyesinde bulunan Ilkögretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ögretmenligi Bölümümüzü, Islami Ilimler Fakültesine dâhil ederek yeni bir fakültenin kurulusunu sagladik. Sizlerin yüksek lisans ve doktora yapabilmesi için Egitim Bilimleri Enstitüsünün kurulusunu hazirladik.” dedi.

Fakültedeki egitim ve ögretimi belirli bir nitelige kavusturmak için çaba sarf ettiklerini belirten Günes, “Akademik ve idari personelimiz, canla basla bu süreçte yer aldi. Arastirma-gelistirme ve yayin konusunda da yine çok hizli ilerliyoruz. Yurt disi ve yurt içi yayinlarda çok hizli bir ilerleme kaydettik. Çok sayida bilimsel arastirma ve TÜBITAK projemiz var. Avrupa Birligi projelerine dogru ilerlemeye basladik.” diye konustu.

Açilmasi düsünülen bölümlere deginen Prof. Dr. Firdevs Günes, “Önümüzdeki yillarda Türkçe Egitimi Programini açmayi düsünüyoruz. Okul Öncesi Egitimi Bölümü için de bir çabamiz var. Arkasindan Ingilizce Ögretmenligi için de bir çalismamiz olabilir.“ dedi. Önümüzdeki yillarda ögrenciler için daha güzel projeler planladigini belirten Günes, “Bu yil ‘Ögrenmek Gelecektir.’ adli bir dizi seminerlerimiz olacak. Fakültemizi açtigimizdan bu yana Türkiye’nin en iyi ögretmenini yetistirme idealimiz var. Bunu gerçeklestirmeye çalisiyoruz. Bunu gerçeklestirmek için gerekli donanima sahip bir akademik kadromuz var.” diye konustu.

Daha sonra Fakültenin göreve ilk baslayan ögretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Harun Er, Fakültede göreve ilk baslayan Arastirma Görevlisi Yusuf Erkus, Fakültede ilk kez göreve baslayan idari personel Nezahat Aydin ve Ercan Baycan adina Nezahat Aydin, ilk ögrenciler Faruk Aydin ve Dogan Bölük birer konusma yapti. Konusmalarin ardindan Fakülteye yeni atanan akademik ve idari personele rozetleri takildi.