BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Akademik Yıl Açılış Törenine katıldı

Yayın Tarihi : 05/10/2021
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sedat Yazıcı ve Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Törenine katıldı.

Tören, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Burada konuşan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, üniversitelerin 2021-2022 Akademik Yılı’nın ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını dileyerek “Yükseköğretimde, bugün hem yeni akademik yılın açılışını yapmanın hem de yeniden yüz yüze eğitim-öğretime başlamanın sevincini yaşıyoruz. Salgın tehdidine karşı gereken tedbirleri almak suretiyle, üniversitelerimizde eğitim-öğretimin kesintisiz sürmesi konusunda kararlıyız” dedi.

2020 yılı Mart ayından itibaren koronavirüs salgını dolayısıyla pek çok alanda olduğu gibi, eğitim-öğretim hizmetlerinde de büyük zorluklar yaşandığını dile getiren Cumhurbaşkanımız Erdoğan, “Uzaktan da olsa eğitimin devam ettirilmesi oldukça önemli. Ancak, bunun yüz yüze eğitim-öğretim tecrübesinin yerini tutmayacağı açıktır. Hükûmet olarak her kademedeki eğitim kurumlarımızı belirlenen vakitte faaliyete geçirmek için her türlü tedbiri aldık” diye konuştu.

Küresel düzeyde yaşanan siyasi ve ekonomik dönüşümler ile iklim değişikliği gibi hayati öneme sahip gelişmelerin, yükseköğretimde gelecek 10 yılı hedefleyen güçlü bir vizyon ortaya koyulmasını ve bunu kararlılıkla uygulanmasını zorunlu kıldığını ifade eden Cumhurbaşkanımız Erdoğan,  “Hem hükûmet olarak bizim sağlayacağımız destekler hem de üniversitelerimizin kendi geliştirecekleri kaynaklarla, böyle bir vizyonu hayata geçirebileceklerine inanıyoruz. Salgın döneminde, sağlıktan sanayiye pek çok alanda, bu konuda gereken altyapıya ve ufka sahip olduğumuzu hep birlikte gördük. Artık taklit ve takip edici olmaktan çıkıp belirleyici ve yönlendirici konuma gelmemiz gereken bir döneme girdik” şeklinde konuştu.

YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ise yaptığı konuşmada üniversitelerin “Akademik Açılış Yılı Töreni”nin son 5 yıldır Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde icra edilmekte olduğunu ve bu törenlerde “YÖK Üstün Başarı Ödülleri”nin tevdi edildiğini hatırlatarak, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının ülkemiz ve memleketimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

İki yıla yaklaşan bir süredir dünya genelinde salgının getirdiği yeni hayat biçimi nedeni ile diğer birçok alanda olduğu gibi yükseköğretimde de ciddi ve uzun sürmesi muhtemel güçlükler, değişimler ve yeni eğitim modellerinin ortaya çıktığını belirten YÖK Başkanımız Özvar, 1 milyar 725 milyonun üzerinde öğrencinin salgın sürecinden etkilendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen törenle ilgili düşüncelerini paylaşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle Yükseköğretim Kurulumuzun liderliğinde üniversitelerimiz ülkemizin geleceğine değer katmaya devam ediyorlar. Bu doğrultuda Bartın Üniversitesi olarak bizler de sürdürülebilir iyileşme anlayışıyla ihtisaslaşma, uluslararasılaşma ve kalite konularında yoğun gayret göstermekteyiz. Gurur duyulacak bir gelişim gösterdiğimiz bu süreçte elde edilen başarılara her geçen gün yenilerini ekleme hedefindeyiz. İnanıyorum ki tüm bileşenlerimizle birlikte gösterdiğimiz bu çabalar bölgemizin ve ülkemizin gelişimine değer katacak ve daha müreffeh bir Türkiye hedefine katkılar sunacaktır” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından, üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla YÖK tarafından ilk kez 2017-2018 eğitim-öğretim yılında verilen “YÖK 2021 Üstün Başarı Ödülleri”, ödül almaya hak kazanan akademisyenlere ve üniversitelere verildi.


 

SON Haberler

  • BARÜ, Türkiye-Özbekistan bilim diplomasisi ağının geliştirilmesine katkı sunuyor

  • BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı

  • BARÜ, üniversite tercihi yapacak öğrencilere destek oluyor

  • BARÜ ailesi bayramlaşma töreninde buluştu

  • Rektör Uzun’dan Ramazan Bayramı mesajı

  • BARÜ’lü milli sporcular gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına dikti

  • Rektör Uzun, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

  • BARÜ, BİRUS Projesiyle geleceği hedefliyor

  • BİRUS Proje ekibi, izleme takımıyla bir araya geldi

  • BARÜ’lü öğrenciler Ramazan ayı boyunca iftar sofrasında buluştu