BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz 8’inci Mezunlarini Verdi

Yayın Tarihi : 12/07/2016

Bartin Atatürk Sehir Stadyumu’nda gerçeklestirilen törene, Türkiye’nin farkli sehirlerinden binlerce kisi katildi. Bayram tatilinin ardindan gerçeklestirilen törene, Türkiye’nin dört bir yanindan aileleriyle gelen ögrenciler mezun olmanin sevincini yasadi. Törenin açilis konusmasini yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversitenin kurulus tarihi olan 2008 yilinin Bartin için önemli oldugunu vurguladi. Rektör Kaplan, “2008 yilinda kurulan Bartin Üniversitesinde 2 bin 86 olan ögrenci sayisi kisa sürede 13 bin 43’e ulasti. Kuruldugunda 3 fakültesi olan üniversitemizde simdi 7 fakülte, bir yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü bulunmaktadir. Bartin Üniversitesinde 106 programda akademik personel sayisi 550’ye ulasmistir. Bu durum her yil Bartin’a ilçeleri büyüklügünde bir nüfusun katildigini göstermektedir. Bartin ekonomik, sosyal ve kültürel gelisimini Bartin Üniversitesiyle sürdürmektedir.” dedi.

“Bartin Üniversitesi 24 Kat Büyüdü”

Üniversitemize 2008 yilindan bu yana yapilan yatirimlarla ögrenci basina düsen açik ve kapali alan miktarinin artirildigini da ifade eden Rektör Kaplan, “Kutlubey kampüs alaninin tespiti ve ardindan bin 837 hak sahibiyle bire bir görüsülerek baslatilan çalismalarla ögrenci basina düsen kapali alan miktari 9 metrekare, açik alan miktari ise 88 metrekareye ulasti. Yapilan kamulastirma çalismalari Türkiye’ye örnek oldu. Simdi ögrencilerimiz ve akademik personelimiz Kutlubey Kampüsüyle daha rahat ve nitelikli ögrenim alanlarina kavusmus oldu.” seklinde konustu.

“Akademik Çalismalarla Üst Siralara Çiktik”

Üniversitemizin sadece fiziki olarak degil akademik olarak da büyüdügünü kaydeden Rektör Kaplan, “2009 yilinda 51 olan akademik yayin sayisi, 2015 yilinda 206’ya ulasmistir. Akademik yayin sayisi yüzde 304 artmistir. Ögretim elemanlarimizin 2015-2016 akademik yilinda ürettikleri proje, yayin, patent gibi faaliyetlerini içeren Devlet Üniversiteleri Siralamasi raporuna göre akademik tesvik siralamasinda Bartin Üniversitesi birçok üniversiteyi geride birakarak ilk 10 üniversite arasinda yer aldi. URAP 2016-2017 üniversiteler siralamasina göre ise 2008 yilinda kurulan üniversiteler arasinda birinci olmus, 2000 yilindan sonra kurulan üniversiteler arasinda ise yine üst siralarda yer almistir. Akademisyenlerimiz yaptiklari çalismalarla üniversitemizi üst siralara tasimistir.” diye konustu.

“Mezun Ögrencilerimiz Ülkemizin Gelecegi”

Rektör Kaplan, 8’inci mezuniyet töreninde binlerce ögrenciyi mezun etmenin gururunu yasadiklarini da aktararak, “Ögrencilerimiz Bartin Üniversitesinden mezun olarak ülkemizin dört bir yanina dagilacaklar. Burada edindikleri bilgi birikimi ve becerileriyle ülkemizi gelecege tasiyacaklar. Devletimiz ve milletimiz gücünü birlestirdigi zaman tarihte oldugu gibi tekrar dünyada söz sahibi olacak ve bu ilelebet böyle devam edecektir.” ifadelerini kullandi.

Bartin Valisi Nusret Dirim ise mezuniyet töreni vesilesiyle Türkiye’nin 81 ilinden gelenleri Bartin’da misafir etmenin mutlulugunu yasadiklarini dile getirdi.

Üniversite Birincileri Ödüllendirildi

Yapilan konusmalarin ardindan lisans birincisi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi ögrencisi Ömer Alperen Onay ve ön lisans birincisi Meslek Yüksekokulu ögrencisi Kezban Mert mezuniyet kütügüne isimlerini çakti.

Üniversitemiz Halk Oyunlari Ekibi’nin gösterileriyle renklendirdigi törene, Bartin Milletvekili Riza Yalçinkaya, Belediye Baskani Cemal Akin, Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay H. Temel Sinikkaya, ilçe belediye baskanlari, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, ögrenciler ve aileleri katildi.