BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz 3 “STAR” öğrenci çıkardı

Yayın Tarihi : 10/01/2021

Üniversitemizden 3 öğrenci, TÜBİTAK tarafından lisans öğrencilerinin gelişimlerini desteklemek amacıyla başlattığı Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) kapsamında desteklenmeye değer bulundu. Öğrencilerimizden ikisi Üniversitemizde yürütülen 2 projede diğeri ise TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) bünyesinde yürütülen projede görev alacak. Ayrıca STAR programı kapsamında İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi’nden bir öğrenci de Üniversitemizde yürütülen projede bursiyer olarak çalışmalara katılacak.


TÜBİTAK tarafından lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla başlatılan Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) başvuru sonuçları açıklandı. Üniversitemiz Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileri Hilal Taşçı, Büşra Ekin ve Ahmet Çelik “STAR” olarak desteklenmeye değer görüldü.

Öğrenciler önemli deneyimler kazanacak

Öğrencilerden Hilal Taşçı, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şaban Tekin’in “Tavşan Serumu” adlı projede stajyer olarak çalışmalara katılacak. Ahmet Çelik, Üniversitemiz Fen Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Dursun Kısa’nın “Çeşitli Endemik Bitkilerin Tıbbi Öneme Sahip Enzimler Üzerine İnhibitör Etkilerinin ve Fenolik İçeriklerinin Araştırılması” adlı projede; Büşra Ekin ise Üniversitemiz Fen Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Erden’in “İnsan Kolon ve Meme Kanseri Hücre Serilerinde Antikanserojenik Etkilerin Belirlenmesi: İn Vitro Bir Çalışma” konulu projede deneyim sahibi olma fırsatı yakalayacak.

Bir “STAR” da Bartın Üniversitesi’ne

Öte yandan İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi öğrencisi Ahmet Abdullah Keleş de Üniversitemiz Fen Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ramazan Yılmaz’ın “Öğrenme Analitikleri ile Desteklenmiş Uyarlanabilir Dinamik Zeki Öğretim Sisteminin Tasarımı ve Değerlendirilmesi” projesinde stajyer öğrenci olarak yer alacak.

Öğrencilere 6 ay sürede aylık 750 lira burs  verilecek

Stajyer Araştırmacı Burs Programı ile akademik olarak başarılı öğrencilerin ilgilendikleri bilim ve teknoloji alanlarında araştırma tecrübesi edinmesi hedefleniyor. Yapılan başvuruların ardından TÜBİTAK uzmanları tarafından genel ağırlıklı not ortalaması ve üniversite giriş sıralamasına göre yapılan değerlendirmeyle programa dahil edilen öğrencilere 6 ay süreyle aylık 750 lira burs da verilecek. 

“STAR öğrenciler bilimsel gelişimimize katkılar sunacak”

Araştırma ekosistemine katkı sağlayacak gençlere verilen fırsatın önemine değinen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, STAR programıyla önemli tecrübeler kazanacak öğrencilerin Milli Teknoloji Hamlesine değer katacaklarını ifade etti.

Rektör Uzun, “Yenilikçiliğe, üretime, Ar-Ge çalışmalarına ve bilim insanı olmaya yönlendiren önemli bir program olan ‘STAR’ ile lisans öğrencileri entelektüel becerilerini geliştirebilecekleri bir imkana daha kavuşmuş oldular. TÜBİTAK tarafından hayata geçirilen program ile öğrencilerimizin edindikleri tecrübelerle ülkemizin gelecek hedeflerine giden yolda ciddi adımlar atacaklardır. ‘Tribünde değil, odağında ol’ anlayışıyla proje tabanlı öğrenme stratejimize katkı sunacak bu programda ‘STAR’ olma başarısı gösteren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da hassasiyetle üzerinde durduğu bu program ile öğrencilerimizin üreten ve gelişen Türkiye hedeflerine değer katacaklarına yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerle öğrencilerin üretkenliğine katkı sağlayan böyle bir programın hayata geçirilmesi dolayısıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, ‘Yeni YÖK’ anlayışıyla gençlerimize yeni imkanlar sunan ve onlara olan inancı ortaya koyan YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç ile YÖK üyelerimize ve öğrencilerimizi geleceğe dönük çalışmalar yapma noktasında destekleyerek kendilerini keşfetme imkânı sunan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


SON Haberler

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı

  • Bartın’da kuraklığa karşı yeşil çatı uygulamaları yapılacak

  • BARÜ öğrencisinin, topuk kanından hızlı tanı çalışmasına birincilik ödülü

  • BARÜ’de TYÇ logosu alan program sayısı 5’e yükseldi

  • BARÜ “Üniversite Tanıtım Fuarı”nda öğrencilerin yanında oldu

  • BARÜ’de gündem: Türkiye Yüzyılı’na değer katmak

  • BARÜ’nün TÜBİTAK destekli projesi “BİGG Spor Ödülleri Töreni”nde sunuldu

  • BARÜ’lüler doğal gölette “kano” üzerinde ders işlediler