BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz 3 alanda “Türkiye’nin Patent Şampiyonları” arasında yer aldı

Yayın Tarihi : 29/04/2022
Üniversitemiz, 2021 yılının değerlendirildiği sıralamada “Perakende ve E-ticaret”, “Finans” ve “Yapay Zeka” kategorilerinde Türkiye’nin Patent Şampiyonları arasında yer aldı.

Her geçen yıl patent başvuru ve tescil sayılarını artırmayı başaran Üniversitemiz, Patentefect tarafından yayınlanan “Türkiye’nin Patent Raporu – 2021” sıralamasında üst basamaklarda yer aldı. Raporda yer verilen üniversiteler arası değerlendirmede Üniversitemiz Perakende ve E-ticaret Kategorisinde 2’nci, Finans Kategorisinde 3’üncü ve Yapay Zeka Kategorisinde ise 6’ncı sırada yer almayı başardı.

“Üreten Üniversite anlayışıyla tüm bileşenlerimizle birlikte gayret gösteriyoruz”

Yeni bilgi üretimi noktasında nitelikli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bilginin öneminin her geçen gün daha da artığı günümüzde Üniversitemizde patent, faydalı model ve tasarım konularında farkındalık oluşturacak çalışmalara devam ediliyor. Belli aralıklarla eğitimlerin verildiği Üniversitemizde akademisyen, araştırmacı ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilen Ar-Ge ve İnovasyon projeleri ile ülke olarak rekabet gücünün artırılması hedefleniyor. Bu doğrultuda Türk Patent ve Marka Kurumuna 2016-2021 yılları arasında yapılan 17 buluş başvurusu bulunurken, 12 adet buluş başvurusu da tescillenmiştir” dedi.

“Sürdürülebilir bir gelişim ile başarılarımızı yukarılara taşımayı hedefliyoruz”

Sadece 2021 yılında 7 adet buluş için tescil başvurusu yapıldığını hatırlatan Rektör Uzun, Fikri ve Sınai Mülkiyet Haklarının korunmasını sağlamak ve teknolojik gelişmelerle yenilikleri takip etmelerine destek olmak hedefleriyle önemli adımlar attıklarını söyledi.

Rektör Uzun, elde edilen başarıların bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşma projesi kapsamındaki çalışmaların bir neticesi olduğuna da dikkat çekerek “Bartın Üniversitesinin tüm bileşenleri bulunduğu yerden başlayarak ülkemizin geleceğine değer katmak için durmadan çalışmaktadır. Bu doğrultuda ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ ihtisaslaşma alanımızla çalışmalarımıza hız kazandırdık. Perakende ve E-ticaret, Finans ve Yapay Zeka kategorilerinde elde edilen başarılarda bu gayretlerimizin bir sonucu olduğunu ifade etmek istiyorum. Yeni hedefimiz ise bu başarımızı sürdürülebilir bir şekilde daha yukarılara taşımaktır. Bu düşüncelerle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizleri hep daha iyisi için teşvik eden YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize ise şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 

    

SON Haberler

  • BARÜ, “Araştırma Kalitesinde” Dünyada İlk 500’de, Türkiye’de 2. sırada

  • BARÜ’ye “Yerel Kalkınmaya Katkı” ödülü verildi

  • BARÜ’de 100. yılında Bartın Gazetesi ele alındı

  • BARÜ, bilim ve teknoloji tutkunlarıyla TEKNOFEST Akdeniz’de buluştu

  • Türkiye’nin lider kurumları “BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı”na yakın ilgi gösterdi

  • BARÜ’ye “TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü” verildi

  • BARÜ’nün spor bilimlerine yönelik araştırmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’den Dr. Çiğdem Yerli, “ODTÜ Yılın Tezi Ödülünü” aldı

  • BARÜ ön lisans programları akreditasyon sürecinde

  • BARÜ, değişim programlarıyla bilgi ve deneyimini paylaşıyor