BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitelerarası Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası Üniversitemiz ev sahipliğinde başladı

Yayın Tarihi : 19/04/2019
Üniversitemiz ev sahipliğinde,  yurt genelinden 220 sporcu katıldığı Üniversitelerarası Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası başladı.

Üniversite Sporları Federasyonu ile Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu iş birliğinde gerçekleştirilen Üniversitelerarası Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası Üniversitemiz ev sahipliğinde başladı. Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi tesislerinde gerçekleştirilen şampiyonada aralarında Dünya şampiyonlarının da olduğu 220 sporcu yer aldı. Açılış seremonisiyle birlikte başlayan şampiyonada Sanda ve Taolu turnuvaları gerçekleştiriliyor. 

Şampiyonun açılış konuşmasını yapan Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, Wushu Kung Fu sporu hakkında bilgiler vererek, “Daha önce filmlerde gördüğümüz Wushu Kung Fu’yu orijinal haliyle Bartın’a getirdik. Televizyonlarda merakla izlediğimiz bu sporu canlı olarak izleyebilirsiniz. Bartın Üniversitesi ev sahipliğindeki müsabakalarda aynı zamanda dünya şampiyonlarımızı da izleme imkânına sahip olacaksınız. Wushu Kung Fu’nun farklı bir spor olduğunu göreceksiniz. Nasıl hareket edildiğini ve Wushu Kung Fu ruhunu görme imkânına sahip olacak, sporcularımızla birlikte bu heyecanı yaşayacaksınız. İnanıyorum ki buradaki öğrenci arkadaşlarımız da bu şampiyona vesilesiyle bu sporu sevecek ve yapmak için gayret gösterecektir. Çünkü Wushu Kung Fu dünyanın en güzel ve en faydalı sporudur. Sağlık noktasında en faydalı olan ve mücadele ile savunma teknikleri en etkili olan spordur. Dünya Sağlık Örgütü tarafından birinci sırada tavsiye edilen, kronik kalp yetmezliğini tedavi eden, sağlıklı olmak ve uzun yaşamak için önerilen spor Wushu Kung Fu’dur.” dedi.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu As Başkanı Hasan Mehmet Kuyumcu federasyonlarının ülke sporuna sunduğu önemli katkılar olduğu söyledi. Kuyumcu, Bartın Üniversitesi’ne ev sahipliği için teşekkür ederek, “Federasyon olarak faaliyetlerimizle birçok başarıya imza attık. Uluslararası müsabakalarda Wushu Kung Fu’da çok büyük başarılar aldık. Çin’in ata sporu olmasına rağmen gösterdiğimiz başıyla, onları bile geride bıraktık. Ülkemizin ismini dünyaya duyurduk. Bugün işte bu başarılarda emeği olan çok değerli sporcular Bartın Üniversitesi ev sahipliğinde yarışacaklar. Bugün ki şampiyonada emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyor, sporcu arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Şampiyonayı takip eden Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir ise yaptığı konuşmada Bartın’da böyle bir şampiyonun gerçekleştiriliyor olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, tüm sporculara başarılar diledi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar ise Spor Bilimleri Fakültesi’nin kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı’nın resmi gazetede yayımlandığını hatırlatarak, “Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu aldığı başarılarla bugüne kadar bizleri gururlandırdı. Bugünden itibaren de Spor Bilimleri Fakültesi olarak bu başarılarını artarak sürdüreceğine olan inancım tamdır. Spor; sağlık, zeka, sanat, bilim, ahlak demektir. Bu noktada spora gönül veren herkesi tebrik ediyorum. Bu şampiyonada emeği geçenleri tebrik ederken, sporcularımıza da başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Güçlü, şampiyonaya ev sahipliği yapmalarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını aktararak, “Bu sene eğitim-öğretime başladığımız yeni binamızda memleketimizin geleceği olan gençlerimizi yarınlara hazırlıyoruz. Uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanan binamızla birlikte kapsamlı organizasyonları da ev sahipliği yapma imkânına eriştik. Bu noktada Üniversite Sporları Federasyonu ile Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından Üniversitelerarası Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası Bartın’da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Federasyon yetkililerimize teşekkür ederken, sporcularımızı da üniversitemizde ağırlamaktan duyduğumuz gururu ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Taner Bozkuş da müsabakalar öncesinde yaptığı konuşmasında şampiyonaya katılan sporcuları tebrik ederek, “Bartın Üniversitesi Besyo olarak bugüne kadar sporcularımızın hep yanında ve yakınında olduk. Onların gelişimi için elimizden gelen gayreti gösterdik. Onlar da çok çalışarak üniversitemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiler. Bugün ki şampiyona vesilesiyle kendilerine teşekkür ediyorum. Müsabakada yarışacak sporcularımıza da başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Üniversitemizde gerçekleştirilen Üniversitelerarası Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası 2 gün sürecek.
 

SON Haberler

  • Azerbaycan Milletvekili Hamzayev’den Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ’de her 20 öğrenciden biri proje üretti

  • BARÜ’nün projesiyle plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak

  • BARÜ, ‘Geleceğin mimarları olacak çocukları’ yarınlara hazırlayacak

  • BARÜ’de farklı yönleriyle 18 Mart Çanakkale Zaferi konuşuldu

  • BARÜ’de “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kutlandı

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı

  • Bartın’da kuraklığa karşı yeşil çatı uygulamaları yapılacak