BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Uluslararasi Peyzaj Mimarligi Federasyonu (IFLA) Baskani Üniversitemizdeydi.

Yayın Tarihi : 22/05/2012

Uluslararasi Peyzaj Mimarligi Federasyonu (IFLA) Baskani Desiree Martinez tarafindan “Peyzaj Mimarligi ve Peyzaj Planlamasi” konulu bir konferans verildi. Konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, CHP Il Baskani Selim Karakas, Arit Belediye Baskani Sahidi Kusçu, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

Konferansin tanitim konusmasini yapan Orman Fakültesi Peyzaj Mimarligi Bölümü Baskani Prof. Dr. Mehmet Sabaz, “Peyzaj Mimarligi Dünya Kongresi 1976'da Istanbul'da yapilmisti. Aradan geçen 36 yil içinde Türkiye'de uluslararasi topluma açilma ve onunla bütünlesme konusunda büyük degismeler ve gelismeler yasandi. Bu çerçevede Türkiye son derece önemli uluslararasi toplantilara ev sahipligi yapti ve hepsinin organizasyonunu büyük bir basariyla gerçeklestirdi. Dilegimiz 2016 Peyzaj Mimarligi Dünya Kongresi'nin 40 yil aradan sonra yine Istanbul'da yapilmasidir. Genel Kurul'da 2016 kongresinin Avrupa ile Asya'yi birlestiren bir köprü konumundaki Istanbul'da yapilmasi yönünde bir karar alindigi takdirde kongreye Türkiye'de gerek kamu kesiminden gerekse özel sektör kuruluslarindan olaganüstü destek saglanacagindan kusku duymuyoruz.” diye konustu.

Konferansin açilis konusmasini yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Ülkemiz artik dünyada gelisen bir ülkedir. Önümüzdeki on yil içinde tarihten gelen birikiminin de katkisiyla dünyada adindan en çok söz ettiren ülke olacaktir. Bu nedenle Sayin Sabaz’in bahsettigi toplantinin Istanbul’da yapilmasinda büyük yarar vardir.” dedi

Desiree Martinez ise sunlari söyledi: “Biliyorsunuz Meksika’dan geliyorum. Meksika’nin Türkiye ile çok benzerlikleri bulunuyor. Bu yüzden sizin yasadiginiz zorluklari ve belirlediginiz hedefleri anlayabiliyorum. Uluslarin birbirleriyle mutlu ve refah içinde yasamalari, uyum içinde olmalarina ve kaynaklarini akilci bir sekilde kullanmalarina baglidir.”