BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Teknoloji Gelistirme Bölgeleri, Sanayi Tezleri Programi (SAN-TEZ), AR-GE ve Inovasyon Destekleri Tanitim Toplantisi Düzenlendi

Yayın Tarihi : 01/03/2013

Bartin Üniversitesinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü, KOSGEB Bartin Merkez Hizmet Müdürlügü ve Bartin Üniversitesi isbirligi ile "SAN-TEZ, Teknoloji Gelistirme Bölgeleri, AR-GE ve Inovasyon" konulu tanitim toplantisi yapildi. Toplantinin açilis konusmasini yapan Vali Bülent Savur, Atatürk'ün “Türk milleti zekidir.” sözünü hatirlatti. Savur, zeki ortamlarin olusturulmasi ve gerekli desteklerin verilmesi halinde Anadolu'daki çaliskan mütesebbislerin ülkenin kalkinmasinda lokomotif görevi üstleneceklerini söyledi. Anadolu'nun mütesebbis insanlarinin, ülkeyi dünyanin en büyük ekonomilerinden biri haline getirdigine dikkat çeken Vali Bülent Savur, "Bu ülke öyle bir süreçten geçti ki kiminin ‘Anadolu kaplanlari' kiminin de ‘yesil sermaye' diye adlandirdigi Anadolu'nun mütesebbis insanlari, kendilerine gölge edilmeyince ülkeyi dünyanin en büyük 16. ekonomisi haline getirmistir. Simdi, genç kardeslerim, size soruyorum. Sermayenin rengi olur mu? Iste bu ülke bunu tartisti. Mütesebbisler, is adamlari, sanayiciler ve KOBI'lerimiz ülkemizin kalkinmasinda lokomotif oldular. Türk insani ayni zamanda çaliskandir. Yeter ki Türk insanina çalisma ortami saglansin, gölge edilmesin." seklinde konustu.

Kamu-üniversite-sanayi isbirliginin gelistirilmesinin önemine dikkat çeken Vali Bülent Savur, bu tür tanitim toplantilari vesilesiyle desteklerin kullanilmasi sonucu kamu, üniversite ve sanayi gelisiminin artacagini vurguladi. Bartin'a teknopark kurulmasini arzuladiklarini dile getiren Vali Bülent Savur, sanayi tezleri konusunda Bartin Üniversitesi olarak SAN-TEZ basvurusunun olmasini istedi.

Sanayi sektöründeki mütesebbislerin ve ayni zamanda üniversitelerin bir ülkenin dünyaya açilan penceresi konumunda oldugunu ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, "Üniversitenin görevi, bilgi üreterek onu toplum yararina sunmaktir. Bu açidan yeni YÖK yasasiyla birlikte bundan sonra üniversite-sanayi isbirliginin sadece sözel sinirlarda degil, toplumun hayatinda bir gerçeklik haline gelmesi için çalismalar yapilmistir. Bu toplantida, sevgili ögrencilerime ve genç akademisyen arkadaslarima sunlari söylemek isterim: Soyut anlamda sahip olduklari bilgiyi, pratige dökme noktasinda beceri kazanmalarini tavsiye ederim. Bundan hem kendileri hem de ülkemiz kârli çikacaktir." ifadelerini kullandi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin ana faaliyet alanlarindan birisinin de Türkiye'nin 2023 hedefi için kamu-üniversite-sanayi isbirligini gelistirmek oldugunu ifade eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Selahattin Emirsüleymanoglu yenilikçilige, bilimsel gelismeye ve yüksek katma degerli teknoloji üretimine dayali, bilgi tabanli ve rekabetçi ekonomik yapisiyla dünyanin gelismis ülkeleri arasinda üst sirlarda yer alan bir Türkiye'nin olusumunda öncü olma vizyonuyla çalismalar yapildigini kaydetti.

Toplantida daha sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Bilim Teknoloji Sube Müdürü Gülgün Çelik tekno girisim ve SAN-TEZ programlarini, Bakanlik Uzmani Kâmil Çetin teknoloji gelistirme bölgelerini, KOSGEB Bartin Hizmet Merkezi Müdürlügü KOBI Uzmani Koray Fidan ise AR-GE inovasyon destek programlarini anlatti.