BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

“Siber Vatan” eğitimlerinde 2022’nin ilk sertifikaları verildi

Yayın Tarihi : 14/01/2022
Üniversitemizin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) iş birliğinde gerçekleştirdiği “Siber Vatan” eğitimleri başarıyla tamamlanarak, 2022’nin ilk sertifikaları katılımcılara verildi.

Bartın Üniversitesi Koordinatörlüğünü Üniversitemiz Mühendislik Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Eyüp Burak Ceyhan’ın yürüttüğü BAKKA destekli “Siber Vatan” eğitimlerinin bu seneki ilk sertifikaları dağıtıldı.
 
“Öğrencilerimizi usta-çırak eğitim programına dâhil ediyoruz”

Törenin açılış konuşmasını yapan Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Burak Ceyhan, Üniversitemizin ihtisaslaşma çalışmaları kapsamında yer alan siber güvenlik konusuna önem verdiklerinin altını çizerek “Siber Vatan” eğitimleri kapsamında İleri Linux, İleri Network, CEH (Sertifikalı Etik Hacker), Zararlı Yazılım ve Tersine Mühendislik ile Capture The Flag (CTF) Eğitimi’nin ardından yeni bir programı daha başarıyla tamamladıklarını belirtti. Siber Vatan programına bu sene dahil edilen öğrencilere verilen Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan 38 öğrenciye sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Ceyhan, “Yaklaşık 3 yıldır Siber Vatan kapsamında öğrencilerimize Siber Güvenlik alanında eğitimler vererek yetkin kişilerin tecrübelerinden faydalanmalarını sağladık. Başarılı olan öğrencilerimizi 1 yıl boyunca devam edecek Usta – Çırak eğitim programına dâhil ediyoruz. Bu eğitimler yıl boyunca devam ediyor. 21 Şubat’ta başlayarak 1 hafta sürmesini planladığımız ve hem geçmiş dönemlerde sürece dahil ettiğimiz hem de bu sene sürece yeni başlattığımız öğrencilerimize ayrı ayrı laboratuvarlarda eğitimlerimize devam etmeyi planlıyoruz. Bu eğitimler Sızma Testi ve Web Güvenliği üzerine olacak” dedi.

“Siber Vatan eğitimlerini önemsiyoruz”

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ise gerçekleştirilen eğitimlerin önemine değinerek “Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak Siber Vatan eğitimlerini önemsiyoruz. Oldukça önemli bir noktada bulunan bu konuya dair Bartın Üniversitesi tarafından gösterilen gayretten mutluluk duymaktayız” diye konuştu.


SON Haberler

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi