Senegalli ögrenciler Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan’i Ziyaret Etti.

Yayın Tarihi : 05/07/2010

Özel Gülpembe Ilkögretim Okulu Müdürü Veli Arisoy nezaretinde Üniversitemize gelen Senegalli ögrenciler, Rektörlük toplanti salonunda agirlandi. Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a çesitli sorular yönelten ögrenciler, Üniversitemizin birimleri ve Türkiye’de üniversiteye giris sistemi hakkinda Prof. Dr. Ramazan Kaplan’dan bilgi aldilar. Üniversitemiz Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin’in da bulundugu ziyarette ögrencilerin, sorulari Türkçe olarak sormalari dikkat çekti.

2 Temmuz 2010 tarihinde gerçeklesen ziyarette Rektör Kaplan, Senegalli ögrencileri Üniversitemiz ögrencisi olarak görmek istedigini belirtti. Prof. Dr. Ramazan Kaplan’in istegi üzerine Türkçe sarkilar söyleyen ögrenciler, Millî Marsimizi ve Senegal Millî Marsini söylediler. Daha sonra Rektör Kaplan’a Senegal yerel çalgisi "tamtam" hediye ettiler. Üniversitemiz personeli ile fotograf çektiren Senegalli ögrenciler, Üniversitemizden ayrildilar.