Rektör Uzun'un 'İstiklal Marşı' mesajı

Yayın Tarihi : 12/03/2020
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Uzun mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yaklaşık bir asır önce istiklal ve istikbal mücadelesi verdiğimiz zor zamanların bir özeti olan İstiklal Marşı’mız, milletimizin kahramanlığını, azmini, inancını ve kararlılığını özetleyen önemli bir beyannamedir. Milli Mücadelenin âdeta bir özeti olan istiklalin sembolü İstiklal Marşı’mız bağımsızlığımızın da tarihi bir vesikasıdır. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un büyük bir aşk ve derin imanla kaleme aldığı bu veciz eser, kadim medeniyetimizin ortak sesi ve ortak vicdanı olmuştur.  Vatan Şairimizin ebedileşen eseri yazıldığı dönemin mücadelesine ve millet olarak kenetlenmeye katkı sağlamakla birlikte, bugün de bizleri yüreklendirmeye devam etmektedir. Bu düşüncelerle, İstiklal Marşımızın TBMM'de kabulünün 99'uncu yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.”