Rektör Uzun’un 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Yayın Tarihi : 18/05/2023
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, dünya tarihinde birçok yönden eşine rastlanmayan Türk İstiklal Harbinin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919’un sıradan bir tarih olmadığını söyledi. İstiklal Savaşı’nı Türk Tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olarak nitelendiren Rektör Uzun, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“19 Mayıs 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ülkemizin bağımsızlık mücadelesini başlatmak için Samsun’da ilk adımı atmışlardır. Ardından Amasya, Erzurum ve Sivas’tan tüm yurda yayılan Milli Mücadelemiz sonucunda vatanımız bölünmez bir bütün olmuş, gelecek nesillere emanet edilmiştir. Bilimde, sanatta, sporda ve hayatın her alanında daha güçlü bir Türkiye hedeflenmiştir. Bu yolda geleceğimizi inşa ve ihya edecek olan gençlerimize dün olduğu gibi bugün de güvenimiz tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum. Başta gençlerimiz olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”