Rektör Uzun’dan Yerel Basına Ziyaret

Yayın Tarihi : 26/02/2018

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun yerel basına gerçekleştirdiği ziyarette üniversitenin hedefleri hakkında bilgiler verdi. Bartın Üniversitesinin bölgenin kalkınmasında lokomotif bir rol üstlendiğinin altını çizen Rektör Uzun, “Üniversite olarak temel gayemiz hem bölgemize hem de ülkemize katma değer sağlayacak projelerin içerisinde yer almaktır. Yakın zamanda uygulamaya soktuğumuz ilk uluslararası projemiz bunun en güzel örneklerinden bir tanesidir. Bu proje ile bitkisel atıklardan biyoetanol üretmeyi amaçlıyoruz. Özellikle bölgemizde bolca bulunan fındık koçanı ve orman gülü bitkilerini bu proje ile değerlendireceğiz. Yaptığımız proje bölgesel odaklılığa verdiğimiz önemin bir kanıtıdır. Bunun yanı sıra kurduğumuz yeni fakülte ve bölümler sayesinde bölgenin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünü yetiştireceğimiz öğrenciler ile cevap vereceğiz. Yeni kurulan Sağlık Bilimleri Fakültemiz de bu ihtiyaç gözetilerek açılmıştır. Yeni fakültemizin ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ziyarette yerel basının önemine de değinen Rektör Uzun, “Yerel basın bölgenin sesinin duyulabilmesi, demokrasi kültürünün yerleşebilmesi için çok önemlidir. Bizim açımızdan baktığımızda ise yerel basının üniversitemizin yanında olması, yaptığımız işleri görünebilir kılmasından memnuniyet duyuyoruz. Bugüne kadar gerçekten yerel basının üniversitemize yaklaşım tarzı çok yapıcıydı. Yerel basının üniversitesini bu denli sahiplenmesi gerçekten takdire şayandır” dedi

Ziyaretlerin ardından basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Rektör Uzun tüm çalışanlara başarılar diledi.