Rektör Uzun’dan Kurban Bayramı mesajı

Yayın Tarihi : 14/06/2024
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletçe bir arada olmanın ve paylaşmanın en güzel örneklerini yaşadığımız, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendiren bir Kurban Bayramına daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekiştiği, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlendiği, gönül köprülerinin kurulduğu müstesna günlerdir. Bu kıymetli günlerin bize getirdiği huzur ortamının değerini iyi bilerek kırgınlık ve dargınlıkları unutup birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeli, toplumumuzu bir arada tutan kardeşlik duygumuzu gelecek nesillere aktarmalıyız. Bu düşüncelerle başta akademik ve idari insan kaynağımız, öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere tüm İslam âleminin Kurban Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, herkes için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Rektör Uzun, muhabbet ve vuslat günleri olan bayramlarda yoğunlaşan trafiğe de dikkat çekerek “Uzaktakilerin sevdiklerine kavuştuğu hoşgörü günlerinden biri olan bayramlar, aynı zamanda trafik hareketliliği ve yoğunluğunun da arttığı dönemlerdir. Bayram tatili nedeniyle seyahat edecek olan tüm vatandaşlarımızdan trafik kurallarına uymalarını özellikle rica ediyor, huzurlu bayramlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Fatmanur Eriklioğlu / Grafik: Esra Öztürk

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü