Rektör Uzun'dan Kıbrıs Barış Harekatı Mesajı

Yayın Tarihi : 20/07/2019

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, yayımladığı mesajla Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45. yıl dönümünü ve Kıbrıs Türk Halkı'nın 'Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC)  Türkiye için önemine değindiği mesajında "Bundan 45 yıl önce soydaşlarımıza karşı yapılan zulme sessiz kalmayıp, Ülkemizin vazgeçilmez bir parçası olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde barışı sağlamak için büyük bir mücadele verdik. Türkiye olarak,   Kıbrıs adasındaki soydaşlarımıza karşı yapılmak istenilen soykırıma karşı dimdik ayakta durduk. 45 yıl önce bütün dünyaya haksızlığa, zulme karşı olduğumuzu ve her zaman barışın yanında olduğumuzu haykırdık. Bu düşüncelerle, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45. yıl dönümünü ve Kıbrıs Türk Halkı'nın 'Barış ve Özgürlük Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu kutsal vatanımız uğruna canlarını gözünü kırpmadan veren şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyorum." dedi.

Rektör Uzun, bölgede son zamanlarda yaşanan gelişmelere de dikkat çekerek, "Son günlerde, Doğu Akdeniz'de bilindik bir oyun daha hayata geçirilmeye çalışılıyor. Kendi silahlarını, gemilerini, denizaltı ve helikopterlerini yapan Türkiye'ye gözdağı vermek ve önünü kesmek istiyorlar. Ancak dün olduğu gibi bugün de bu kirli oyunlara karşı dimdik ayakta durarak, dur diyoruz. Ülkemiz sondaj gemileriyle birlikte diğer tüm unsurlarıyla Doğu Akdeniz'de bulunarak, mesajını net bir şekilde dünyaya iletiyor. Kıbrıs ve Akdeniz kesinlikle emperyalistlerin sömürü alanı haline gelmeyecektir." ifadelerini kullandı.