BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Rektör Uzun’dan, Gazi Üniversitesi Rektörü Ünal’a hayırlı olsun ziyareti

Yayın Tarihi : 13/09/2024
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Uğur Ünal’ı ziyaret ederek yeni görevleri dolayısıyla tebriklerini iletti. Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, tecrübe paylaşımında bulunulurken iki üniversite arasındaki potansiyel iş birlikleri hakkında çeşitli istişareler de yapıldı.

Sürdürülebilirlik odağında projeler, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak akademik çalışmalar, nitelikli insan kaynağı yetiştirmek ve Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sağlanması konu başlıklarının görüşüldüğü ziyarette, BARÜ’nün bu yıl 07-08 Kasım tarihlerinde Kutlubey Yerleşkesinde düzenleyeceği 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Yükseköğretim kurumlarının ülkemizin öncelikli alanları ve hedefleri kapsamında; bilginin üretilmesi, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi, kurumlar arası iş birliklerinin artırılması noktasında katkılar sağladığını belirten Rektör Uzun, “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ başlıklı alanda ihtisaslaşan Üniversitemiz ile araştırma üniversitesi olan Gazi Üniversitesi başarılı çalışmalar yürütmektedir. Bu noktada 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğimiz başta olmak üzere birlikte hareket etme ve projeler geliştirme konusunda mevcut potansiyellerimizi her geçen gün daha ileriye taşımaya gayret gösteriyoruz. Bu vesileyle Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal hocamıza yeni görevinde muvaffakiyetler diliyor, iş birliği ve güç birliği içerisinde geleceğe değer katan çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Rektör Ünal ise ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getirerek Rektör Uzun’a yakın ilgileri dolayısıyla teşekkürlerini ifade etti. 

Ayrıca ziyarette, iki üniversite arasında protokol ve iş birliği çalışmalarına hazır olunduğu dile getirilirken ileriye dönük çalışmalarda birlikte hareket etme konusundaki kararlılık dile getirildi.  


Haber: Ebru Adalı

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ’de Dr. Şeyma Çağlar Özhan, “TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü” aldı

  • BARÜ’den 14 akademisyen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde

  • BARÜ’ye enerji verimliliğinde “Üstün Başarı Belgesi” verildi

  • Rektör Uzun’dan, Gazi Üniversitesi Rektörü Ünal’a hayırlı olsun ziyareti

  • Rektör Uzun, Aksaray Üniversitesi Rektörü Arıbaş’ı ziyaret etti

  • BARÜ’lüler hayallerini gökyüzüne ateşledi

  • BARÜ, bölgenin tek eğitim merkezinde ilk yardım alanında eğiticileri yetiştiriyor

  • BARÜ, 16 üniversiteden öğrencilere iklim değişikliği eğitimleri veriyor

  • BARÜ’nün yeni nesil atık su filtreleme sistemi projesine British Council’den destek

  • BARÜ, kendi enerjisini üretmeye hazırlanıyor