Rektör Uzun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Yayın Tarihi : 29/08/2024
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun yayımladığı mesajında Türk milletinin hür ve bağımsız yaşama konusundaki kararlığının zaferle sonuçlandığını vurgulayarak “Aziz milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde verdiği destansı mücadeleyle istiklalini ve istikbalini koruma konusundaki inancını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir” dedi.

30 Ağustos Zaferi’nin 102’nci yılında da aynı övünçle kutlandığını belirten Rektör Uzun, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olan 30 Ağustos Zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Kurtuluş Savaşı’nın sonunda bağımsızlık meşalesinin bir daha sönmemek üzere yakıldığı bu büyük zafer, vatanın bütünlüğü için mücadele eden aziz milletimizin kahramanlık destanı olarak tarihimize yazılmıştır. Milletimiz 102 yıl önce olduğu gibi günümüzde de aynı azim, birlik ve beraberlik duygusuyla bu şanlı destanı kutlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Fatmanur Eriklioğlu / Grafik: Reyhan Yaprak

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü