BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Rektör Uzun’a Polonya’dan ziyaret

Yayın Tarihi : 27/03/2019
Polonya Krosno Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr.Dominik Wróbel, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti.

Polonya Krosno Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr.Dominik Wróbel, Erasmus+ programı kapsamında Üniversitemize geldi. Misafir öğretim üyesi olarak Bartın Orman Fakültesi, Orman Mühendisliği Bölümü’nde derslere giren olan Dr. Wróbel,  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti. Ziyarette; Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Barış Özel ve Orman Botaniği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kaya da yer aldı.

Dr. Wróbel, Üniversitemizin her iki kampüsünü de gezme fırsatı bulduğunu belirterek “Her iki kampüsü de çok sevdim. Kampüs alanını ve ders ile araştırma alanlarını gezme fırsatım oldu. Öğrenciler enerji dolu ve akademisyenler alanında deneyimli. Önümüzdeki yıllarda ikili ilişkilerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Hem öğrenci hem de öğretim elemanı hareketliliğinin artacağını düşünüyorum.” dedi.

Özel, uzun yazışmalardan sonra Dr. Wróbel’i üniversitede ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek “Sayın Wróbel’in uzmanlık alanı olan bitki sistematiği ve bitki sosyolojisi konularından her iki üniversiteden oluşturduğumuz araştırma ekipleri ile birlikte uluslararası bir çalışma gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

Üniversite olarak uluslararasılaşmayı temel hedeflerinden biri olarak benimsediklerini ifade eden Rektör Uzun ise “Uluslararasılaşma noktasında öğrencilerimize iyi bir kariyer kazandırmak, eğitim ve araştırma kalitesini geliştirmek amacıyla gayret gösteriyoruz. Bunun yanı sıra öğretim elemanlarımız uluslararası ortaklı projeler üretmekte ve bölgesine değer katacak çalışmalar yapmaktadır. Polonya Krosno Üniversitesi ile de ortak çalışmalar yapacağımıza ve birlikte bilime önemli katkılar sunacağımıza inanıyorum. Bu doğrultuda ziyareti ve yakın ilgilerinden dolayı Dr.Dominik Wróbel’e de teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
 

SON Haberler

  • BARÜ, Türkiye-Özbekistan bilim diplomasisi ağının geliştirilmesine katkı sunuyor

  • BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı

  • BARÜ, üniversite tercihi yapacak öğrencilere destek oluyor

  • BARÜ ailesi bayramlaşma töreninde buluştu

  • Rektör Uzun’dan Ramazan Bayramı mesajı

  • BARÜ’lü milli sporcular gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına dikti

  • Rektör Uzun, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

  • BARÜ, BİRUS Projesiyle geleceği hedefliyor

  • BİRUS Proje ekibi, izleme takımıyla bir araya geldi

  • BARÜ’lü öğrenciler Ramazan ayı boyunca iftar sofrasında buluştu