BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Rektör Uzun, ‘Yerli ve Milli Üretim Konferansı’na katıldı

Yayın Tarihi : 06/02/2018

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Musa Pireci, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un da katıldığı toplantıda Türkiye'nin orta ve orta-yüksek teknolojide üretim yapan bir yapıdan yüksek teknolojide üretim yapan bir yapıya geçme hedefi, kamu alımları ile yerli ve milli üretim konuları konuşuldu.

Konferansta konuşan Bakan Özlü, kamu alımlarının, ülkenin Ar-Ge ve yenilik çalışmalarına katkı sağlayan, önemli bir politika aracı olduğunu belirterek, yerli ve milli üretimin, stratejik bir yaklaşım ve duruş olduğunu vurguladı.

Bakan Özlü, özellikle orta ve yüksek teknolojili ürünlere odaklanmayı hedeflediklerini kaydederek, Türkiye'nin yüksek teknolojiye dayalı üretimde önemli mesafe katettiğini, “Üretim Reform Paketi” ile kamu alımlarında yerli malı lehine yüzde 15 fiyat avantajı getirildiğini anımsattı. 

TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ise kamu alımlarının doğru yönetilmesinin milyarlarca liralık destek politikalarından çok daha etkili sonuçlar verebileceğine dikkati çekerek, "Reel sektörümüze verilecek en büyük teşvik de bu olacak.” dedi.

“Akademisyenlerimizi yerli ve milli üretime katkı sunmak için teşvik ediyoruz”

Konferansla ilgili düşüncelerini aktaran Rektör Uzun ise 'milli üretim' ve 'yüksek teknolojiye geçişin' Ülkemizin gelecek hedeflerine giden yolda anahtar kavramlar olduğunu ifade ederek, “Milli üretim ve yüksek teknolojiye geçiş kavramları olmadan sürdürülebilir başarılar elde etmek imkânsızdır.” diye konuştu.

Rektör Uzun, Üniversitemizde YÖK’ün yeni anlayışına uygun olarak bölgeyle ilgili alanlarda ihtisaslaşabilecek ve bölgenin kalkınmasına katkı sunacak projeler üretme gayretinde olduklarının altını çizdi.

Rektör Uzun, “Üniversitemizde sürdürülen çalışmalardan biri Karadeniz Bölgesinin bitkisel atıklarının biyoyakıt olarak kullanılmak üzere biyoetanol üretiminde değerlendirilmesinin araştırıldığı projedir. YÖK’ün yeni uygulamaya koyduğu proje tabanlı Mevlana Değişim Programı kapsamında hazırlanan ve 3 yıl sürecek çalışmanın bölge ekonomisine önemli katkı sunması hedeflenmektedir. Bunun dışında bölgemizin dinamiklerini harekete geçirip, ülkemize katma değer sunacak diğer projeler için de akademisyenlerimizi teşvik ediyor ve destekliyoruz. İnanıyorum ki Üniversitemiz ihtisaslaşma çabalarıyla 2023 hedefleri doğrultusunda bölgesinden başlamak üzere ülkesine yeni değerler kazandıracaktır.” şeklinde konuştu.

Rektör Uzun, Üniversitemiz bünyesinde 12’si tamamlanan 13 Avrupa Birliği projesi, 21’i tamamlanan 23 TUBİTAK projesi, 12’si tamamlanan 13 BAKKA projesi, 191’i tamamlanan 262 BAP projesi ve devam eden bir San-Tez projesi olduğunu da sözlerine ekledi.   

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu

  • BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı

  • BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi