BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Rektör Uzun engelli öğrencilerle bir araya geldi

Yayın Tarihi : 22/02/2018

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen yemeğe Rektör Uzun ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yazıcı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Semerci, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Karadağ, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürü (MYO) Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Bakır, Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Müdürü Prof. Dr. İbrahim Tümen ile akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Rektör Uzun etkinlikte yaptığı konuşmada dezavantajlı öğrencilerin Bartın Üniversitesi ailesinin bir üyesi olduğunu belirterek, üniversite yerleşkelerinde yürütülen çalışmalarda engelsiz bir eğitim-öğretim alanı oluşturmak için gayret sarf ettiklerini söyledi.

Öğrencilerin dilek ve önerilerini dinleyen Rektör Uzun, “Dezavantajlı bireyler başta olmak üzere tüm öğrencilerimize kaliteli bir eğitim-öğretim sunmak gayretindeyiz. Bir yandan da tüm öğrencilerimize rahat ve nitelikli alanlar oluşturmak için çalışmaktayız. Fırsat verildiğinde ve önlerindeki engeller kaldırıldığı her insan gibi dezavantajlı bireylerin de her şeyi başarabileceğine inanıyoruz. Bu doğrultuda dezavantajlı öğrencilerimiz arasında lisans öğrencileri yanında lisansüstü öğrenim görenlerin de olması ayrıca gurur vericidir. Bugün olduğu gibi öğrencilerimizin her zaman yanında ve yakınında olmaya devam edeceğiz. Onlar geleceğe yürürken üniversite olarak her zaman yanlarında olacak, yol arkadaşlığı yapacağız.” dedi.

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sinem Tarhan ise üniversitede ikisi yüksek lisans olmak üzere 28 engelli öğrencinin bulunduğunu kaydederek, bu öğrencilerin öğrenim ve yaşam kalitesini artırmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı

  • Bartın’da kuraklığa karşı yeşil çatı uygulamaları yapılacak

  • BARÜ öğrencisinin, topuk kanından hızlı tanı çalışmasına birincilik ödülü

  • BARÜ’de TYÇ logosu alan program sayısı 5’e yükseldi

  • BARÜ “Üniversite Tanıtım Fuarı”nda öğrencilerin yanında oldu

  • BARÜ’de gündem: Türkiye Yüzyılı’na değer katmak

  • BARÜ’nün TÜBİTAK destekli projesi “BİGG Spor Ödülleri Töreni”nde sunuldu

  • BARÜ’lüler doğal gölette “kano” üzerinde ders işlediler