Rektör Uzun, Anadolu Ajansının (AA) 102. kuruluş yıldönümünü kutladı

Yayın Tarihi : 06/04/2022
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Anadolu Ajansının (AA) 102. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Uzun, Milli Mücadele’nin başladığı süreçte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 6 Nisan 1920’de kurulan AA’nın dün olduğu gibi bugün de halkın ve haklılığın sesi olmayı üstlendiğini söyledi.

AA’nın Dünya’daki enformasyonun akışını değiştiren bir yapıda asırlık tecrübesiyle çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Rektör Uzun, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Anadolu Ajansı, yüce milletimizin İstiklal Mücadelesi verdiği en zorlu zamanlarda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurularak, haklı vatan mücadelemizi bütün dünyaya duyurulmasını sağlamıştır. Cumhuriyetimizin kurulmasında benzersiz bir rol üstlenerek ülkemizin en köklü kurumlarından biri olma vasfını kazanan Anadolu Ajansı, yerli ve milli bir kurum olarak bugün de başarılı çalışmalarına devam etmektedir. Bu alandaki varlığıyla Doğu’dan Batı’ya akan enformasyonun akışını da değiştirmiş, ülkemizin en güvenilir haber kaynaklarından biri olmuştur. Anadolu Ajansı aynı zamanda ülkemizin hedeflerine giden yolu açacak kurumlardan da biridir. Bu düşüncelerle Anadolu Ajansının 102’nci kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Anadolu Ajansının kuruluşunda emeği geçenleri rahmet ve şükranla anıyor, kurumun ve tüm çalışanlarının başarılarının devamını diliyorum."