BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Rektör Kaplan, TRT Okul’da Bartin Üniversitesini Anlatti

Yayın Tarihi : 21/06/2013

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, TRT Okul’da canli yayimlanan “Rektörler Anlatiyor” programina katildi. Üniversite adaylarina Bartin Üniversitesini ve Bartin’i tanitan Rektör Kaplan, “Bartin, nüfus ve yüzölçümü bakimindan küçük bir sehirdir; ama sehir kültürü olan, antik çaglara kadar uzanan bir geçmise sahip, yesilin her tonunu barindiran, doga harikasi bir deniz kentidir.” dedi.

Yeni kampüs alaninda önümüzdeki yil kisim kisim derslere baslanacagini belirten Rektör Kaplan, “Yeni kampüs alanimizin, bes yil içinde rahatlikla kullanilabilecegini tahmin ediyorum.” diye konustu.

Rektör Kaplan, üniversite tercihi yapacak ögrencilerin velilerine su önerilerde bulundu: “Çocuklarin tercihlerine yardim etmekle birlikte veliler, ögrencilerinin tercihlerine saygi duymalilar; ileride severek yapacaklari mesleklere yönelmeleri konusunda onlari desteklemelidirler. Bizim üniversitemizde 81 ilden ögrenci var ve bu bizi sevindiriyor. Bu tablo, üniversitemizin bir bölge üniversitesi olmadigini, üniversitenin yapisina ve ruhuna uygun yapilanma ve gelisme içerisinde oldugunu gösteriyor.”dedi.