BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

'Proje Tanıtım ve Değerlendirme Toplantısı' gerçekleştirildi

Yayın Tarihi : 08/02/2018

Proje Tanıtım ve Değerlendirme Toplantısının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Proje ve Teknoloji Ofisi (PTO) Genel Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Kaygın, koordinatörlüğün yapısı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise üniversitenin proje üretme doğrultusundaki genel durumundan bahsederek, “Kalite süreçlerinde sürekli iyileşme mantığı önemlidir. Yani bugün dünden daha iyi olmalı, yarınımız da bugünden daha iyi olmalıdır. Asla iki günümüz aynı olmayacak anlayışıyla her gün üzerine ekleyerek çalışmalıyız. Üretilen proje sayısının ve niteliğinin artırılması gerekmektedir.” dedi.

“Projeleri bölgemizin dinamiklerine göre oluşturmalıyız”   

Rektör Uzun, akademisyenlere proje üretme konusunda bazı önerilerde de bulunarak, “Bölgemizden başlayarak projeler üretmeli, bu çalışmaların çıktılarını katma değer olarak yöre halkına sunmalıyız. Bu sayede yatırımcılarımızın ilgisini bölgemizin üzerine çekebiliriz. Üniversitemizi bu şekilde söz sahibi olan bir konuma getirebiliriz.” diye konuştu.

“Sürdürülebilir hedefler koymalı ve gerçekleştirmeliyiz”

Akademisyenleri proje üretme konusunda teşvik ettiklerinin de altını çizen Rektör Uzun, “Üniversitemizi eğer bir proje üretim merkezine dönüştürebilirsek, bu seferberliği başlatabilirsek bunun doğal sonucu olarak da başarılar birbirini takip edecektir. Çok uzun olmayan bir vadede bunu gerçekleştirebilmemiz durumunda başarılarımız katlanarak devam edecektir.” şeklinde konuştu.

“Yaptığımız çalışmalarla üniversitemizi üst sıralara çıkarmalıyız”

Rektör Uzun, akademisyenlerin ürettiği çalışmalarla Üniversitemizi üst sıralara taşıyacağına olan inancını da dile getirerek şu şekilde devam etti:

“Üniversiteler bazı kuruluşlar tarafından çeşitli kriterler göz önünde bulundurularak sıralandırılıyor. Bu sıralandırmalar genellikle Ar-Ge çalışmaları üzerinden yapılmaktadır. Biz üniversite olarak yaptığımız çalışmalarda kalite ölçütlerinde sınıflandırmalarda hızlı bir gelişme göstermemiz gerekiyor. Bu noktada Proje Teknoloji Ofisine önemli görevler düşmektedir.  Proje Teknoloji Ofisi bütün akademisyenlerimizi başvurular gibi çeşitli konularda bilgilendirecek, destekleyecek ve teşvik edecektir.”

Yoğun katılımın olduğu toplantı Prof. Dr. Kaygın’ın moderatörlüğünde katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından son buldu.

Üniversitemiz bünyesinde 12’si tamamlanan 13 Avrupa Birliği projesi, 21’i tamamlanan 23 TUBİTAK projesi, 12’si tamamlanan 13 BAKKA projesi, 191’i tamamlanan 262 BAP projesi ve devam eden bir San-Tez projesi bulunmaktadır.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu

  • BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı

  • BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi