Prof. Dr. Firdevs Günes: “Sorun çözen bireyler yetistirilmeli.”

Yayın Tarihi : 11/05/2012

Bartin Üniversitesi Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi (BÜNSEM) ile Egitim Fakültesi tarafindan “Türkiye’de Yetiskin Egitimi-Yetiskin Egitiminde Yeni Yaklasimlar” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi. Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, konferansa konusmaci olarak katildi.

Yetiskin egitimi ile gelecege yön verecek, dil ve zihinsel becerileri gelismis, düsünen, algilayan, sorun çözen bireyler yetistirilecegini belirten Prof. Dr. Firdevs Günes, “Bu amaçla yetiskin egitiminde yapilandirici yaklasim, ögrenci merkezli egitim ve beceri yaklasimi, bireysel farkliliklara duyarli ögretim gibi yaklasimlara geçilmistir. Pasif ögrenmeden aktif ögrenmeye, ögrenmeyi ögrenme ve yasam boyu ögrenmeye geçilmistir. Dilegimiz, daha akilli nesillerin yetistirilmesidir.” diye konustu.