Orman Fakültemiz Çanakkale’de

Yayın Tarihi : 13/06/2011

Üniversitemiz Orman Fakültesi Orman Mühendisligi Bölümü son sinif ögrencileri, Prof. Dr. Metin Saribas baskanliginda Çanakale’de ormancilik çalismalarini yerinde görmek amaciyla bazi incelemelerde bulundular. Prof. Dr. Metin Saribas ve beraberindeki ögrenciler, ilk olarak Çanakkale Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara’yi makaminda ziyaret ettiler. Ziyaretin ardindan teknik gezi programi boyunca Bölge Müdür Yardimcisi Osman Bayir ve Silvikültür Sube Müdürü Hüseyin Çankiri rehberliginde Çanakkale,  Bayramiç ve Ayvacik Orman Isletme Müdürlüklerindeki karaçam, kizilçam ile kayin agaçlarinin dogal ve suni gençlestirme çalismalarini yerinde inceleyen ögrenciler, mescere bakimi, siklik bakimi, üretim ve standardizasyon isleri, fidan yetistirme, orman zararlilari ile mücadele çalismalari hakkinda da bilgiler aldilar. Gelibolu Yarimadasi Tarihî Millî Parki’nda yapilan çalismalar da yerinde degerlendirildi. Üç günlük süre zarfinda ormanciligi daha iyi tanidiklarini ifade eden ögrenciler, yetkililere tesekkür ederek Çanakkale’den ayrildilar.