BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Kutlubey Kampüsü Tanitildi

Yayın Tarihi : 24/11/2016

Bartin’da görev yapan basin mensuplari Üniversitemizin yeni yerleskesi Kutlubey Kampüsünde gerçeklestirilen tanitim gezisine katildi. Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan burada yaptigi açiklamada, 1 milyon 172 bin metrekarelik alan üzerine insa edilen Kutlubey Kampüsünün 30 bin kisilik olarak planlandigini söyledi. Rektör Kaplan 2008 yilinda baslatilan çalismalarin meyvelerini verdigini ifade ederek, “Mühendislik, Edebiyat ve Fen Fakülteleri yeni yerleskemizde akademik faaliyetlerine devam ediyor. Önümüzdeki bahar döneminde Egitim ve Islami Ilimler Fakültelerinin de buraya tasinmasiyla Kutlubey Kampüsündeki fakülte sayisi 5’e çikmis olacak.” dedi.

“Kutlubey Kampüsü Sehrin Gelisimi Açisindan Stratejik Bir Yer”

Rektör Kaplan, Kutlubey Kampüsünün sehrin gelisimi için uygun bir yere kuruldugunu aktararak, kampüs yeri seçiminin olusturulan komisyon tarafindan gerçeklestirildigini söyledi. Rektör Kaplan, “2008 yilinda üniversitemizin mevcut yerleskesi Agdaci Kampüsünün fiziki alaninin yetersiz olmasi nedeniyle yeni yerleske alani arayisina girildi. Üniversitenin gelisim planina uygun birçok alternatif alan büyük bir titizlikle incelendi. 26 Agustos 2009 tarihinde Bartin-Zonguldak karayolu üzerinde bulunan Kutlubey-Yazicilar ile Esenyurt köyü sinirlari içerisinde yer alan 1 milyon 171 bin 32 metrekarelik alan üniversite kampüsü olarak belirlendi. Üniversitemizin yeni yerleskesi Kutlubey Kampüsü için kararlastirilan 471 bin 782 metrekare arazi için bin 837 hak sahibiyle birebir görüsüldü. Bu görüsmeler sonucunda toplam 4 milyon 50 bin 888 TL kamulastirma bedeli ödendi. Karsilikli rizaya dayali görüsmelerin tek bir dava bile açilmadan sonuçlanmasiyla örnek bir kamulastirma gerçeklestirilmis oldu.” diye konustu.

“Yüksek Standartlarda Bir Üniversite Olusturuldu”

Bartin Üniversitesinin ögrenci basina düsen kapali ve açik alan miktarini 24 kat artirdigini da ifade eden Rektör Kaplan, “Üniversitemizin kuruldugu 2008 yilindan bu yila kadar 86 bin 403 metrekare kapali alan insa edilmisken açik alan miktari ise 1 milyon 162 bin 781 metrekareye ulasmistir. Böylece ögrenci basina düsen kapali alan miktari 9 metrekare, açik alan miktari 88 metrekareye yükselmistir.” seklinde konustu.

“Açilan Laboratuvarlar Kaliteyi Artirdi”

Rektör Kaplan üniversiteye çok sayida laboratuvar ve atölye açildigini da kaydederek, “Binalarimizda ögrencilerimizin ve akademik personelimizin uygulamalari için tam donanimli laboratuvarlar açilmis, mevcut laboratuvarlara ise yeni teçhizatlar alinmistir. Agdaci ve Kutlubey kampüslerimiz ile ilçelerimizde yer alan programlardaki laboratuvarlara toplam degeri 8 milyon TL’yi asan yatirim gerçeklestirilmistir.” ifadelerini kullandi.

“Bilimsel Çalismalarla Üst Siralara Çiktik”

Bartin Üniversitesi akademik anlamda üst siralarda yer aldigini da aktaran Rektör Kaplan, “Üniversitemiz 8 yillik süreç içerisinde niceliksel gelisiminin yaninda akademik performans degerlendirmelerinde de ön siralarda yer almistir. Iftiharla belirtmeliyim ki akademisyenlerimizin proje, arastirma, yayin, patent gibi faaliyetlerini desteklemek amaciyla uygulanan akademik tesvik siralamalarinda üniversitemiz 2015 yilinda devlet üniversiteleri arasinda ilk 10’da yer almayi basarmistir. Üniversitemizin ileriki yillarda bu siralamalarda daha üstlerde yer alacagini gönül rahatligiyla söyleyebilirim.” dedi.

“Bartin Üniversitesi Büyüdü, Bartin Büyüdü”

Rektör Kaplan, üniversitenin sehrin ekonomik, sosyal ve kültürel gelisimine de katki sagladigini belirterek, “Bartin Üniversitesi kurulus çalismalarinin yaninda Bartin ve çevresi basta olmak üzere ülkemizin ekonomik, kültürel ve sosyal kalkinmasina katkida bulunmayi ilke edinmistir. Üniversitemiz de birçok proje gerçeklestirilmistir. Bu projeler ilimizin kalkinma stratejilerine yön gösterecek çalismalar olup akademisyenlerimiz bu projeler üzerinde büyük bir titizlikle çalismistir.” seklinde konustu
Etkinlikte, basin mensuplari Kutlubey Kampüsündeki derslik ve idari binalar ile labarotuvarlari gezerek çalismalari yerinde gördü.