BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Kazakistan Ahmet Yesevi Türk Üniversitesi Akademik Heyeti Bartin Üniversitesini Ziyaret Etti

Yayın Tarihi : 26/08/2013

Hacettepe Üniversitesi ile Uluslararasi Kazakistan Ahmet Yesevi Türk Üniversitesi arasinda yapilan protokol geregi Uluslararasi Kazakistan Ahmet Yesevi Türk Üniversitesinden Türkçe ögrenmek amaciyla Türkiye’ye gelen 20-25 kisilik Akademik Heyet Bartin Üniversitesini ziyaret etti.

Uluslararasi Kazakistan Ahmet Yesevi Türk Üniversitesi ögretim üyelerini konferans salonunda kabul eden Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Hepimiz meslektasiz, ama meslektas olma ötesinde ayni tarihi, ayni kültürleri paylasiyoruz. Bu ziyaretiniz ilerde ögrenci ve ögretim üyesi degisimine de bir vesile olsun.” dedi.

“Bölgesel üniversite degil, Türk üniversitesi ve giderek bir dünya üniversitesi”

5 yilik Bartin Üniversitesine 81 ilden ögrenci geldigini belirten Rektör Kaplan, “Üniversitemiz bölgesel bir üniversite degil, hakikaten Türk üniversitesidir ve giderek de bir dünya üniversitesi olmaya baslamistir. Ayrica, bu yil gelen ögrencilerin tercihlerini de degerlendirdim. Üniversitemiz, ögrencilerimizin büyük çogunlugunun neredeyse ilk 3 tercihi içerisinde yer aliyor. Yani buraya gelecek ögrenciler yeni bir üniversite endisesi tasimasinlar. Ögrencilerden çogu 25-30 yillik üniversitelere gidebilecek puanlarla buraya geliyor.” diye konustu.

Uluslararasi Kazakistan Ahmet Yesevi Türk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekani Prof. Dr. Balbakay Nokipov; Bartin’i ve Bartin Üniversitesini çok begendiklerini,  Ahmet Yesevi Türk Üniversitesinin tüm Türk dünyasinin dostlugunu göstermek için açildigini ifade etti.