BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

ITÜ Peyzaj Mimarligi Bölümünden Üniversitemize Ziyaret

Yayın Tarihi : 13/02/2015

Peyzaj proje çalismalari için Amasra’ya teknik gezi düzenleyen Istanbul Teknik Üniversitesi Mimarlik Fakültesi Peyzaj Mimarligi Bölümü ögretim elemanlari ve ögrencileri Üniversitemizi ziyaret etti. 2014-2015 Akademik Yili Bahar döneminde Amasra kenti odakli peyzaj tasarim projeleri yürüteceklerini belirten proje grup koordinatörlerinden ITÜ Peyzaj Mimarligi Bölüm Baskani Doç. Dr. Hayriye Esbah Tuncay, diger proje koordinatörleri Yrd. Doç. Dr. F. Ayçim Türer Baskaya, Yrd. Doç. Dr. Ebru Erbas Gürler ve Ögr. Gör. Muhammed Ali Örnek ile Bartin Üniversitesi Peyzaj Mimarligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Mehmet Sabaz, ögretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. B. Niyami Nayim ve Yrd. Doç. Dr. Yeliz Sari Nayim Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’i ziyaret etti.

Misafir ögretim elemanlari ve ögrenciler daha sonra Bartin Üniversitesi Peyzaj Mimarligi Bölümü ögretim elemanlari ile bir araya geldi. 14 hafta sürecek stüdyo çalismalari, Amasra’yi kentsel ve kirsal açidan farkli karakterde bir peyzaj olarak algilayarak mevcut yapisini irdeleyecek ve kent yerlesimine ait bütünlestirilmis açik alan sistemini destekleyici ve gelistirici farkli alternatifleri arastiracak. Amasra’nin kentsel yapisina peyzaj tasarimlari ile nasil katki saglanabilecegi sorusuna yanit aranmasi planlanan çalismalara ait final projelerinin, egitim dönemi sonunda Amasra’da sunulmasi ve yapilacak sergi ile yöre halki ve yetkililerle paylasilmasi düsünülüyor.

Ayni kapsamda Üniversitemiz Peyzaj Mimarligi Bölümü ögretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. B. Niyami Nayim ile Yrd. Doç. Dr. Yeliz Sari Nayim 2014-2015 bahar dönemi boyunca ders kapsaminda Amasra kenti ve kirsali için projeler yürütecegini ifade etti.