BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

İhtisaslaşan üniversitelerin rektörleri YÖK Başkanı Saraç’ın başkanlığında toplandı

Yayın Tarihi : 11/06/2020
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Üniversitesimiz ile birlikte, ihtisaslaşan 15 üniversitenin rektörleri ve ilgili rektör yardımcılarıyla video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ile birlikte ihtisaslaşan 15 üniversitenin rektörleri ve ilgili rektör yardımcıları katıldı.

Toplantıda, ihtisaslaşan üniversiteleri daha fazla destekleme konusunda çalışmalar yaptıklarını belirten YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, Yeni YÖK olarak, Türk yükseköğretim sistemine kazandırdığımız birçok “ilk”ten biri olan “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesini” 2016 yılından beri ilgili üniversitelerle birlikte başarı ile yürüttüklerini söyledi.

Proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ve gelecek projeksiyonların da paylaşıldığı toplantının oldukça faydalı geçtiğini kaydeden YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, gerek ihtisaslaşma gerekse uzaktan eğitim sürecinde gösterdikleri gayretlerden dolayı rektörlere teşekkür etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç’ın başkanlığındaki toplantının ilk bölümü katılımcılarla yapılan soru-cevap kısmının ardından son buldu.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gündoğan moderatörlüğünde devam eden toplantıda, Kovid-19 salgını sürecinde ihtisaslaşan üniversitelerdeki mevcut durum ve bu kapsamda yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Prof. Dr. Gündoğan, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’ kapsamında 2016 yılından bu güne gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi vererek, ülkemizin kalkınması noktasında üniversitelerin önemli bir rolü olduğunu vurguladı.

YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Komsuoğlu ise ihtisaslaşan üniversitelerin Avrupa Birliği (AB) fonlarından yararlanmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Toplantıda, TÜBİTAK Ar-Ge Destek ve Süreç Yönetim Hizmetleri Grubu (ARGES) Direktörü Dr. Dilek Candan tarafından “Misyon Odaklı İhtisas Üniversitelerine Yönelik Akıllı Uzmanlaşma Hedefli Stratejik Plan Hazırlama Süreçleri” adlı bir sunum yaparken, TÜBİTAK TÜSSİDE Başuzman Araştırmacı Barış Çarıkçı tarafından ise “Stratejik Yönetim Yaklaşımı” başlığında bilgiler verildi.

Video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen toplantıya katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’ kapsamında ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ alanında ihtisaslaşmaya hak kazandıklarını hatırlatarak, “Üniversite olarak elde ettiğimiz bu önemli başarıyı sürdürülebilir bir şekilde hayata geçirmek ve bölgemize değer katmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sürdürdüğümüz araştırmalar ve paydaş görüşleri neticesinde, ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ konusunda yetkin akademik kadromuzla oluşturduğumuz yol haritası üzerinden faaliyet gösteriyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalar ve açtığımız bölümlerle birlikte ‘Filyos Limanı ve Endüstri Bölgesi Projesi’ konusunda stratejimizi adım adım ilerletiyoruz. Uzun soluklu planlamalar neticesinde oluşturduğumuz misyon ile bölgemize değer katacağımıza inanıyorum” dedi.

Gerçekleştirilen toplantının oldukça verimli geçtiğini de ifade eden Rektör Uzun, “Yeni YÖK anlayışının bir tezahürü olan ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen toplantıda çok önemli bilgiler aktarılarak, görüş alışverişinde bulunuldu. Oldukça verimli geçen toplantıda, üniversitelerimizin bölgelerinden başlayarak ülkemizin geleceğine sunabileceği katkılar doğrultusunda izlenebilecek süreçler aktarıldı. Bu noktada Yeni YÖK vizyonuyla tüm yükseköğretim kurumlarımızda olduğu gibi bizleri de kalite eksenli yolculuğumuzda daima destekleyen YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç’a, YÖK Yürütme Kurulu Üyemiz Prof. Dr. Sayın Naci Gündoğan’a, YÖK Başkan Danışmanımız Prof. Dr. Sayın Sezer Şener Komsuoğlu’na, YÖK üyelerimize ve yol arkadaşlığı yaptığımız tüm değerli rektörlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bölgesel odaklı kalkınma doğrultusunda verdikleri değerli bilgiler dolayısıyla TÜBİTAK ARGES Direktörü Dr. Dilek Candan’a ve TÜBİTAK TÜSSİDE Başuzman Araştırmacı Barış Çarık’a da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABERLER:

“Üniversitemizden Tarihi Bir Hamle” başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız…

“Odak bölümlerle ‘ihtisaslaşma’ toplantısı gerçekleştirildi”
başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız…

“Üniversitemizde akademik kurul toplantıları gerçekleştirildi”
başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız…

“Rektör Uzun: “Ortak geleceğimizi birlikte inşa ediyoruz”
başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız…

“Gerçekleştirilen ziyaretlerde bölgesel kalkınma konuşuldu”
başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız…

“İhtisaslaşan 15 pilot üniversitenin rektörleri Kırşehir’de toplandı”
başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız…

“‘Bölgesel odaklı’ tez çalışmaları için teşvik fonu veriliyor
” başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız…

“Rektör Uzun, YLSY öğrencileriyle video konferansla görüştü”
başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız…


 

SON Haberler

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı

  • BARÜ, Türkiye-Özbekistan bilim diplomasisi ağının geliştirilmesine katkı sunuyor