BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Hocalı Katliamı Konuşuldu

Yayın Tarihi : 27/02/2018

Kutlubey Kampüsünde düzenlenen panele Rektör Yardımcı Prof. Dr. Sedat Yazıcı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yenal Ünal ‘Hocalı Katliamının’ sadece Azerbaycan halkı için değil aynı zamanda insanlık için büyük bir hüzün olduğunu belirtti. Ünal, “26 Şubat 1992’de Hocalı kasabasında yaşananlar insanlık tarihi için büyük bir kara lekedir. Bundan 26 yıl önce Ermeni güçleri son derece organize bir şekilde Hocalı kasabasını kuşatmış ve aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 613 Azerbaycanlıyı hunharca katletmiştir. Yaşanan sadece insanların katledilmesi değildir elbette. Cesetlerin üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış olduğu, gözlerinin oyulduğu tespit edilmiştir. Hamile kadınların ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlenmiştir. Ne yazık ki bu katliamın sorumlularına henüz cezai bir yaptırım uygulanmamıştır. Hayatını kaybedenlerin yakınlarının acılarının bir nebzede dinmesi için bu sorumluların bir an önce hak ettikleri cezayı almaları gerekmektedir” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Üniversitemiz Tarih Bölümü öğrencileri İbrahim Aydın, Ebru Demir ve Fatih Huy ‘Hocalı Katliamı’ öncesi ve sonrasında yaşananlara dair bilgiler verdi. Panelin ardından Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Resul Fettahov ve Doç. Dr. Hangardas Askerov ‘Anılarda Hocalı Katliamının İzleri’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Fettahov, “Zafer Türklerin Olacaktır”

Hocalı Katliamından duyduğu derin üzüntüyü belirterek sözlerine başlayan Prof. Dr. Resul Fettahov, yıllar geçse bile Hocalı kasabasında yaşananların asla unutulmayacağını söyledi. Fettahov, “Unutmak, yaşanan onca acıya ve ıstıraba göz yummaktır. Bundan 26 yıl önce yaşananların acısını ilk günkü gibi hissediyorum. Bu anma törenine gösterdiğiniz ilgiden dolayı sizlere minnettarım. Dili bir, dini bir iki devlet olarak acımız da birdir. Buna yürekten inanıyorum ki bizi ayırmaya çalışanlar hedeflerine ulaşamayacaklardır. Zafer Türklerin olacaktır” ifadelerini kullandı.   Fettahov’un ardından konuşan Doç. Dr. Hangardas Askerov, Türkiye ve Azerbaycan’ın tarihten gelen dostluğunun ilelebet devam etmesi gerektiğini, ayrıca Türk Dünyası arasında kurulacak köprüler sayesinde ‘Hocalı Katliamı’ gibi olayların önüne geçme şansının artacağını belirtti.

Panelin sonunda konuşmacılara teşekkür belgelerini veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yazıcı tüm konuşmacı ve dinleyicilere teşekkür etti. 

SON Haberler

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi