Güzelcehisar Lav Sütunları Turizme Kazandırılıyor

Yayın Tarihi : 24/02/2017
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı çerçevesinde, Bartın Valiliği İl Kültür ve Turizm “Bartın İli Güzelcehisar Lav Sütunları ve Sahilinin Turizm ve Rekreasyon Amaçlı Peyzaj Uygulama Projesi” kabul edildi. Üniversitemizin iştirakçi olarak yer aldığı proje Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Bülent Cengiz ve Yrd. Doç. Dr. Canan Cengiz tarafından hazırladı. Proje Koordinatörü Doç. Dr. Cengiz, 15 ay sürecek projeyle bölgedeki turizmin daha da canlanacağını belirterek “Güzelcehisar Lav Sütunları ve Sahilinin Turizm ve Rekreasyon Amaçlı Peyzaj Uygulama Projesinin ana amacı yaşam kalitesini yükseltecek bütüncül turizm gelişimine yönelik fiziki ve sosyal altyapı çalışmalarının yapılmasıdır. Bu kapsamda bölgede turizmi çeşitlendirmek ve yeni destinasyon alanları oluşturmak amaçlanmıştır. Projenin sürdürülebilirliği bağlamında Güzelcehisar’da turizm bilincini geliştirmek amaçlı akademisyenler tarafından yöre halkına Ekoturizm Eğitimi verilecektir. Geniş katılımlı çalıştay düzenlenecektir.” dedi.

Proje Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Dünyada sadece Kuzey İrlanda, İskoçya ve ABD’nin Kaliforniya Eyaletinde örnekleri bulunan lav sütunlarıyla ilgili hazırlanan projenin tanıtım toplantısı Bartın Valiliğinde yapıldı. Proje bütçesinin 2 milyon 313 bin 737 Türk Lirası olduğu kaydedildiği toplantıda; deniz üzerine iskele, ada üzerine yürüyüş platformu, festival alanı, seyir terası, kıyıda ahşap yürüyüş parkurunun yapılacağı da bildirildi.