BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

“Günde 6 Saat Televizyon Izliyoruz, Yilda 6 Saat Kitap Okuyoruz”

Yayın Tarihi : 04/04/2016

 Üniversitemiz Kütüphane ve Dökümantasyon Dairesi Baskanligi tarafindan 52. Kütüphane Haftasi nedeniyle “Kütüphane ve Insan” konulu bir panel gerçeklestirildi. Etkinligin açilis konusmasini yapan Kütüphane ve Dökümantasyon Dairesi Baskani Hüseyin Göl, Türkiye’de okuma aliskanligi ile ilgili UNESCO’nun yaptigi arastirmaya degindi. Göl, Türkiye’nin kitap okuma oraninda Dünya ülkeleri arasinda 86’nci sirada oldugunu belirterek “Ne yazik ki televizyon, internet, cep telefonlari insanlarimizi ve özellikle gençlerimizi esir almis durumda. Avrupa’da yüzde 21 olan kitap okuma orani, ne yazik ki Türkiye’de sadece 10 binde birdir. UNESCO’nun yaptigi arastirmaya göre günde ortalama 6 saat televizyon izleyip 3 saat internette gezinen halkimiz ne yazik ki kitap okumaya yilda sadece 6 saatini ayirmaktadir.” diye konustu.

Panelistlerden “Kitap Sevgisi” Vurgusu

Panelin oturum baskanligini yapan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise kitaplarin bir milletin fikir ve kültür hazinesi oldugunu kaydederek “Okuyarak fikir ve kültür hazinemizi geçmisten günümüze tasiyabiliriz. Kitaplarla ilim ve fikir dünyamiza kapi açabiliriz. Kitabi kutsal sayan bir inanç dünyasindan geliyoruz. Kültür dünyamizda var olan bu dinamizmi harekete geçirmek gerekiyor. Onun için kitabi sevmeliyiz ve kitap okuma aliskanligini edinmeliyiz.” seklinde konustu.

Ardindan FSM Vakif Üniversitesi Ögretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Osman Sari “Insani Degerlerin Tasiyicisi Olarak Kitap”, Yrd. Doç. Dr. Ismail Killioglu “Kavramsal Okuma ve Düsünme” ve Yedi Iklim Dergisi Genel Yayin Yönetmeni Ali Haydar Haksal “Kütüphanem, Kitaplarim ve Ben” baslikli bir konusma yapti.

Çok Kitap Okuyanlar Ödüllendirildi

Etkinlikte geçtigimiz yil Üniversitemiz kütüphanesinden en çok kitap ödünç alan akademisyen, idari personel ve ögrencilerden ilk üçüne ödül verildi. 2015 yilinda en çok kitap alan akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Recep Cengiz, Yrd. Doç. Dr. Melek Sari Güven, Yrd. Doç. Dr. Gülüse Aksoy; idari personeller Selda Akçay, Fatma Aydin, Senay Çakir ve ögrenciler Ahmet Göker, Özlem Yildiz, Sevilay Geçgel oldu.