BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

“Gençlerimizin azmine ve memleketimizin öz değerlerine güveniyoruz”

Yayın Tarihi : 26/10/2021
Bartın Üniversitesi IV. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde konuşan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, “Gençlerimizin azmine ve memleketimizin öz değerlerine güveniyoruz” dedi.

Bartın Üniversitesi IV. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği Türkiye’nin farklı illerinden yüzlerce kişinin katılımıyla tamamlandı. Kapanış toplantısına çevrim içi olarak bağlanan IV. Ar-Ge Proje Pazarı ana sponsorlarından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, gerçekleştirilen etkinliğin önemine değindi.  

“Karadeniz’de önemli bir doğalgaz rezervini keşfetmiş durumdayız”

Karadeniz’de gerçekleştirilen keşif çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Bilgin, “Karadeniz’de önemli bir doğalgaz rezervini keşfetmiş durumdayız. Bu keşfin üretime geçmesi ve ülkemiz ekonomisine kazandırılması en büyük hedefimiz. Oldukça teknik ve karmaşık bir teknoloji gerektiren bu sektörde bizler de diğer tüm alanlarda olduğu gibi teknoloji ve yenilik odaklı girişimlerimizde hem ar-geye hem de yerlileştirmeye büyük önem veriyoruz. Geleceğin mimarları olan gençlerimizin bu alanda çalışmalar yapması sürdürülebilir büyüme ve girişimcilik ekosistemin iyileştirilmesinde önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

“Sakarya Gaz Sahası keşfi 2020 yılında dünyadaki ikinci büyük keşif oldu”

Bilgin, TPAO olarak hedeflerinden de bahsederek “Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı olarak bizim gayemiz bir taraftan arama ve üretim faaliyetleri olurken diğer taraftan da bölgede sürdürülebilir bir ekonomik büyüme sağlanabilmesi için gerekli altyapının oluşturulmasında üzerimize düşeni eksiksiz gerçekleştirmektir. Bu çerçeve içerisinde bütün paydaşlarla mümkün olan en üst seviyede iş birliğini geliştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Ultra derin sondaj çalışmalarında dünya çapında önemli başarılar elde edildiğinin altını çizen Bilgin, “Bu kapsamda 2020 yılında Sakarya Gaz Sahasında milli imkânlarımızı kullanarak gerçekleştirdiğimiz ultra derin sondaj çalışmalarımız dünya çapında başarılı sonuçlar getirdi. Bildiğiniz gibi Sakarya Gaz Sahası keşfi 2020 yılında dünyadaki ikinci büyük, denizlerde ise en büyük keşif oldu. Önce Tuna-1 kuyusundan gelen güzel haberlerle 405 milyar metreküplük ardından Amasra-1 kuyusundan gelen 135 milyar metreküplük doğalgaz keşif haberleri, ülkemizin doğalgaz ihtiyacını karşılamada dışarıya bağımlılığın önemli ölçüde azalacağını müjdeledi” ifadelerini kullandı.

“Gençlerimize destek vermeye devam ediyoruz”

TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Bilgin, Bartın Üniversitesi IV. Ar-Ge Proje Pazarı ile oluşturmaya çalışılan ekosistemin önemine de değinerek, katılımcılara tavsiyelerde bulundu. Bilgin, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Cumhurbaşkanımızın da bizlere ifade ettiği gibi ‘Her arayan bulamaz, ancak bulanlar arayanlardır.’ Buradan yola çıkarak gençlere tavsiyem aramaktan asla vazgeçmemeleri olacaktır. Aldığımız başarılar bizim için oldukça gurur verici oldu. Ancak elde edilen her başarının ardında tabi ki ciddi bir planlama ve özverili çalışmalar bulunmaktadır. Bu çalışmaların hayata geçmesi için bunu başaracak nitelikte ve sorumluluk sahibi bir ekip olmadan mümkün olmazdı. Biz bu noktada gençlerimizin azmine ve memleketimizin öz değerlerine güveniyoruz. Gençlerimiz bu süreçlerde her zaman odak noktamızı oluşturmaktadır. Çünkü biz bu bayrağı gençlerimize teslim edeceğiz.”


SON Haberler

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi