BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Filyos Limanı Projesi'nde çalışmalar sürüyor

Yayın Tarihi : 20/04/2020
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde yeni tip korona virüs salgınına rağmen devam eden 25 milyon tonluk Filyos Liman Projesi’nde sona yaklaşılıyor.

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamid döneminde hayata geçirilmesi planlanan ancak günümüze kadar gerçekleştirilemeyen Filyos Projesi kapsamındaki 25 milyon ton kapasiteli Filyos Liman Projesi’nde sona yaklaşılıyor.

Geçen Aralık ayında alt yapısının yüzde 90'ı tamamlanan Filyos Limanı, Karadeniz’in en nitelikli limanı olacak. Endüstri Bölgesi ilan edilen 23 bin dekarlık alanın önünde bulunan 25 milyon ton kapasiteli liman, kuzey-güney aksını da birbirine bağlamış olacak.

Karabük, Zonguldak ve Bartın'ın ortasında bulunan bölgenin üç iline önemli katkılar sağlaması beklenen Filyos Limanı, Türkiye'nin üçüncü büyük limanı olacak.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs sebebiyle 30 büyükşehirle birlikte Zonguldak'a giriş çıkışların sınırlandırılması 15 gün daha uzatılarak bazı çalışmalar durdurulurken, liman inşaatı ise son hızıyla sürüyor. Çalışmaların 2020 yılında bitmesi öngörülüyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’  alanında ihtisaslaşma kapsamına alınan Üniversitemizde de süreç yakından takip edilerek, ‘Filyos Limanı ve Endüstri Bölgesi Projesi’ ile ilgili çalışmalar ara vermeden sürdürülüyor.

Bölgede gelişebilecek muhtemel sektörler arasında “Lojistik Köy”, “Lojistik için Yazılım” ve “Akıllı Sistemler” başta olmak üzere bütüncül bir anlayışla çalışmalara yoğunlaşan Üniversitemizde, alana yönelik nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi konusunda da faaliyetler devam ediyor.

Yaşadığımız bölgeye değer katmayı amaçladıklarını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Hedefimiz, Üniversitemizin ortaya koyduğu organizasyon ve stratejiyle katma değeri yüksek gelişmeler oluşturmak, Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetlerini arttırmak, ürün pazar ile rekabetini güçlendirecek ve uzmanlaşmış bir yapı ile kalkınma hamlemize destek olmaktır. Bu noktada Bartın Üniversitesi tüm bileşenleri ve paydaşlarıyla birlikte hareket etmeye özen gösteriyor ve ortaya çıkan güç birliğiyle büyük gayret gösteriyor. Uzun soluklu planlamalar neticesinde Yükseköğretim Kurulu tarafından ihtisaslaşma kapsamına alınan Üniversitemizin çalışmalarıyla bölgemize değer katacağına inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA / Bartın Üniversitesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi