BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Fen ve Mühendislik Fakülteleri Akademik Kurul toplantıları gerçekleştirildi

Yayın Tarihi : 09/02/2018

Kutlubey Kampüsünde yer alan Fen ve Mühendislik Fakültesi İdari Binasında yapılan toplantılarda Fen ve Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Karadağ ile birlikte fakültelerin öğretim elemanları katıldı.

Düzenlenen ilk toplantıda Fen Fakültesinin genel yapısı ve hedefleri konusunda bilgiler veren Prof. Dr. Karadağ, “Önümüzdeki akademik yıllar için yeni bölümler açarak çift anadal konusunda etkinliğimizi arttırmak istiyoruz. Öğretim elemanı arkadaşlarımızla birlikte bir yandan öğrencilerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlarken diğer yandan projeler üreterek üniversitemize bilimsel noktada katkı sunmak hedefindeyiz.” dedi.

Rektör Uzun hazırlanan uluslararası projede emeğe geçenlere teşekkür etti

Rektör Uzun ise konuşmasına Üniversitemiz ve Pakistan Goverment College (GC) arasında Proje tabanlı Mevlana Değişim Programı kapsamında imzalanan anlaşma kapsamında hazırlanan projede emeğe geçenlere teşekkür ederek başladı.

Hazırlanan projenin bölgesel kalkınma ve ihtisaslaşma konusunda önemli bir adım atılmış olduğunu ifade eden Rektör Uzun, “Bilimsel konuda üretkenliğimizi arttırmak için çok çalışmamız gerekiyor. Projeler üretmeli bulunduğumuz bölgeye katma değer olarak sunmalıyız. Aynı zamanda gösterdiğimiz eğitim-öğretim faaliyetlerinde öğrencilerimizi desteklemeli, onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamalıyız. Bu fakültenin çok daha iyi yerlere geleceğine inancım tamdır. Genç bir kadroya sahibiz bunu değerlendirmeliyiz.” dedi.

Ardından geçilen Mühendislik Fakültesi Akademik Kurul Toplantısında ise Dekan Vekili Prof. Dr. Karadağ, eğitim- öğretim, mali performans ve öğretim elemanlarının bilimsel etkinliklerin anlatıldığı bir konuşma yaptı.

Rektör Uzun burada yaptığı konuşmada da üniversitemizin gelecek hedeflerini gerçekleştirme konusunda öğretim elemanlarımıza önemli görevler düştüğünü vurgulayarak, öğrenci odaklı bir üniversite anlayışının benimsenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Rektör Uzun, “Bizlerin varlık sebebi olan öğrencilerimizle yakından ilgilenmeli, onların ideallerine ilerleyen yolda gönüllerine seslenmeliyiz. Öğrencilerimiz geleceğe hazırlarken çift anadal ve yandal gibi konularda bilgilendirmeli, üniversitemizden donanımlı ve söz sahibi olacak bir birey olarak mezun etmeliyiz. Bir yandan öğrencilerimizi yetiştirirken diğer yandan da ürettiğimiz projelerle üniversitemiz ulusal ve uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil etmemiz için gayret göstermeliyiz. Projeler üreterek ve nitelikli kongrelere katılarak üniversitemizin yetkinliğini artırmalıyız.” diye konuştu.

Rektör Uzun, gerçekleştirilen toplantılarda performans odaklı büyüme hedeflerine de vurgu yaparak, sürdürülebilir bir büyümenin üniversitemize kalite noktasında çok şey katacağını sözlerine ekledi. 

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi