BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Endonezya Kültürü BARÜ’de tanıtıldı

Yayın Tarihi : 01/12/2023
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) öğrenim gören Endonezyalı ve Türk öğrencilerin kültürel değerlerini tanıttığı “Endonezya-Türkiye Kültür Buluşması” katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Bartın Genç Ofis organizasyonuyla Türk ve dünya kültürünün tanınması ve tanıtılması, üniversiteli gençlerin kültürlerarası farklılıkları keşfetmesi, Endonezya’nın tarihi, ekonomik ve kültürel ögelerinin tanınması amacıyla “Endonezya-Türkiye Kültür Buluşması” etkinliği düzenlendi. BARÜ Eğitim Fakültesi fuaye alanına kurulan stantlarda ayrıca Endonezyalı gençlerin yöresel kıyafetleri, kültürel aksesuarları, yemekleri ve para birimleri de sergilendi.

Etkinliğin açılış konuşmalarını BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş gerçekleştirdi. Rektör Uzun, Türkiye’nin 81 ilinden olduğu gibi, dünyanın 67 farklı ülkesinden öğrencileri olan bir yükseköğretim kurumu olduklarını belirterek, Endonezya kültürünü yakından tanımak amacıyla düzenlenen etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Etkinlik kapsamında ilk olarak Bartın Genç Ofis gönüllüleri, Türkiye’nin ve Bartın ilinin tarihî ve doğal güzellikleri ile kültürel değerlerini tanıttı. Endonezyalı gençler ise ülkelerinin tarihî ve kültürel zenginliklerini tanıtıcı sunumun ardından bir tiyatro gösterisi gerçekleştirdi. Ülkelerinin yerel müzik ve halk danslarını da sergileyen gençler, katılımcılarla kültürel paylaşımda bulunarak izleyicilere keyifli anlar yaşattı.  

Öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilen program, günün anısına çekilen Endonezya-Türkiye dostluk fotoğraflarının ardından son buldu.


SON Haberler

  • BARÜ’de baharın habercisi ‘Hıdırellez ve Nevruz’ coşkuyla kutlandı

  • BARÜ’den köy kahvehanelerine bilim seferberliği: Sel ve kuraklığa karşı halk bilinçlendiriliyor

  • Vefayla taçlanan emekler BARÜ’de onurlandırıldı

  • BARÜ öğrenci kulüplerinin 17 projesi ÜNİDES programıyla desteklenecek

  • BARÜ’ye İlham Veren Kamu Yönetimi Proje ödülü

  • BARÜ, akreditasyon başarılarına bir yenisini ekledi

  • BARÜ’de TÜBİTAK-Slovenya iş birliğinde yangın güvenliği için çalışmalar yapılacak

  • BARÜ, Erasmus+ projesiyle arkeolojik mirasın geleceğine katkı sunuyor

  • BARÜ ev sahipliğindeki ‘PANELSAN CUP 2025’te 20 üniversiteden takımlar yarıştı

  • BARÜ’de çocuk şenliği coşkusu yaşandı