BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, Gelecegin Ögretmenlerine Konferans Verdi.

Yayın Tarihi : 23/11/2012

Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, Bartin Anadolu Ögretmen Lisesi ögrencilerine “Gelecegin Ögretmeni” konulu bir konferans verdi. Konferansa, Anadolu Ögretmen Lisesi ögretmenleri de katildi.

Ögretmenlerin, dünyanin her tarafinda insan toplulugunun en saygideger unsurlari oldugunu belirten Prof. Dr. Firdevs Günes, “Egitim bir güçtür. Bu güce ulasmamizi saglayan ise ögretmendir. Bu yüzden ögretmen yetistirmek çok önemli bir konudur. Egitimin gelecegi, ögretmen ve ögrenme olarak iki temel unsurdan olusur. Tarih boyunca hep ögretmenden bahsettik, fakat gelecegin ögretmeni su an ögrenme üzerine kuruludur.“ dedi.

Türkiye’de okuma yazma oraninda artma olmasina ragmen hâlâ üç milyondan fazla okuma yazma bilmeyen insan oldugunu belirten Günes, “Ögretmenler Türkiye’nin beynidir. Eskiden hiçbir sey olamazsam ögretmen olurum mantigi vardi. Simdi ise ‘Nasil ögretmen olabilirim?’ mantigi var. Üniversiteye giris sinavlarinda ögretmenlik puanlari çok yüksek. Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesine yerlesen ögrencilerin üniversite sinavlarinda aldigi puan siralamasina bakarsak Sinif Ögretmenligi Bölümümüz 90 Egitim Fakültesi arasinda 55’inci sirada, Sosyal Bilgiler Ögretmenligi 58, Fen Bilgisi Ögretmenligi 53, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ögretmenligi 28. sirada yer aliyor. Iki yillik bir fakülte olarak ilk 55 içerisinde yer aliyoruz.” diye konustu."

Gelecegin ögrencilerinin, günümüz ögrencisinden on kat daha akilli olacagini ve daha hizli ögrenecegini belirten Günes, “Ögretmen adaylari, gelecegin ögrencilerinin degisimini ve teknolojik degisimin dünyada nereye gittigini bilmek zorundadir. Ögrencilerin nitelikleri giderek artacaktir. Eskiden fise bakmadan yazma vardi. Ögrenci fisi kapatiyor ve zihinden yaziyordu. Ama simdi bakiyorsunuz ki derslerde ögrenciler artik cep telefonuna bakmadan, ögretmenden gözlerini ayirmadan mesaj yaziyor. Gelecekte bu daha da farkli olacaktir. Gelecegin ögretmenleri, böyle hizli ögrenen ögrenciye karsi hazirlikli olmalidir.” dedi.