BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Kılıçaslan, Rektör Uzun’u ziyaret etti

Yayın Tarihi : 17/07/2024
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Han Kılıçaslan ve beraberindeki heyet, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti.

Ziyarette; DSİ 23. Bölge Müdürü Yasin Devrim, DSİ 233. Şube Müdürü Bünyamin Karahan, BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ercan Gemici de yer aldı.

BARÜ ile DSİ arasında yapılabilecek muhtemel iş birliği imkânları üzerinde görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, üniversitenin “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanında yapılan çalışmalar aktarıldı. BARÜ’nün Bartın’da yaşanan sel ve kuraklık risklerinin azaltılmasını hedeflediği “İklim Değişikliğine Uyum Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması” (BİRUS) Projesi kapsamında yapılan çalışmalardan da bahsedilen ziyarette, ortak adımlarla yapılacak her çalışmanın bölgenin yarınlarına güç katacağı vurgusu yapıldı.

Bartın Valiliği İl Özel İdaresi ile Bartın Belediyesinin proje ortağı olarak Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Su Yönetimi Genel Müdürlüğünün de destek veren kurumlar olarak yer aldığı projenin öneminden bahseden Rektör Uzun, Bartın İli ve Bartın Çayı Havzasının su döngüsündeki ani değişimlere uyumunun güçlendirilmesi başta olmak üzere kuraklık ve sürece dair farkındalık çalışmalarıyla yoğun programda ilerlediklerini kaydetti.

Rektör Uzun “Bartın Üniversitesinin tüm bileşenleri bölgemizden başlayarak ülkemizin kalkınmasına katkı sunmaya yönelik büyük gayret göstermektedir. İç ve dış paydaşlarımızla birlikte hareket ederek en iyiye ulaşmayı hedeflemekteyiz. Bu kapsamda DSİ Genel Müdür Yardımcımız Sayın Cengiz Han Kılıçaslan ile birlikte DSİ 23. Bölge Müdürümüz Sayın Yasin Devrim, DSİ 233. Şube Müdürümüz Sayın Bünyamin Karahan’a nazik ziyaretleri ve destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

BARÜ bünyesinde yapılan çalışmalarının önemini ifade eden DSİ Genel Müdür Yardımcısı Kılıçaslan ise yapılabilecek ortak çalışmalardan duyacağı mutluluğu dile getirerek yakın ilgileri için Rektör Uzun’a teşekkür etti.


Haber: Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ceylan / Fotoğraf: Senem Sarı

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ’lü öğrencilerin AB destekli projesinde çalışmalara başlandı

  • BARÜ’lü halterci Kaan Kahriman, 3 madalyayla Avrupa şampiyonu oldu

  • BARÜ’lü öğrencilerin ulaştırma alanına yönelik 2 projesi ödül kazandı

  • BARÜ’lü milli güreşçi Burhan Akbudak, Avrupa üçüncüsü oldu

  • BARÜ’lü milli güreşçilerden 3 madalya

  • BARÜ, COST projesiyle bitkiler kuraklığa karşı daha dirençli hale getirilecek

  • BARÜ, Bursa’daki üniversite tanıtım fuarında yoğun ilgi gördü

  • BARÜ Haber Bülteni 60. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ'de her 10 öğrenciden biri proje üretti

  • BARÜ’de Türkiye ve Azerbaycan’ın üreten kütüphaneleri konuşuldu