DOÇ. DR. ERDOGAN ATMIS 13. DÜNYA ORMANCILIK KONGRESI’NE KATILDI

Yayın Tarihi : 30/10/2009

Bartin Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Erdogan Atmis, Birlesmis Milletler Gida ve Tarim Örgütü (FAO) tarafindan alti yilda bir yapilan ve 13.'sü 19-23 Ekim 2009 tarihleri arasinda Arjantin'in baskenti Buenos Aires'te düzenlenen Dünya Ormancilik Kongresi'ne katildi. Türkiye üniversitelerinden kongrede sunum yapmasi için davet edilen iki bilim adamindan biri olan Doç. Dr. Erdogan Atmis, Aras. Gör. H. Batuhan Günsen ve Doç. Dr. Sezgin Özden?le birlikte hazirlamis oldugu "Forest cooperatives and its importance in rural poverty reduction in Turkey (Ormancilik Kooperatifleri ve Kirsal Fakirligi Önlemedeki Etkisi)" adli arastirmayi, Kongrenin son günü olan 23 Ekim Cuma günü farkli ülkelerden kongreye katilan genis bir katilimci toplulugu önünde sundu. "Hayati Bir Denge Olarak Ormanin Gelismesi" ana temasiyla yapilan kongreye; 80 farkli ülkeden, bilim adamlari, bakanlar, politikacilar, sivil toplum örgütü temsilcileri, ormancilik yöneticileri, özel sirket temsilcileri ve ögrencilerin de içinde bulundugu 7100 kisi katildi. Kongrede özellikle; Ormanlar ve Küresel Isinma, Karbon Dengesinde Ormanlarin Rolü, Ormanlar ve Su Kaynaklari, Biyoenerji Kaynagi Olarak Ormanlar, Yoksullugun Önlenmesinde Ormanlarin Önemi gibi konular genis boyutlariyla tartisildi.