Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılı farklı bakış açılarıyla aktarıldı

Yayın Tarihi : 23/10/2023
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) gerçekleştirilen panelde Cumhuriyet'in ilanından bugüne gelinen süreç farklı bakış açılarıyla anlatıldı.

Bartın Valiliği ve Bartın Üniversitesi (BARÜ) iş birliğinde “100. Yılında Cumhuriyet'e Akademik Bakış” adlı panel gerçekleştirildi. Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılı Etkinlikleri kapsamında Kutlubey Yerleşkesinde düzenlenen etkinlik öğrencilerin yanı sıra üniversite personeli ve vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.

BARÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birgül Koçak Oksev’in moderatörlüğünü yaptığı panelde farklı alanlarda önemli çalışmaları bulunan akademisyenler tarafından değerlendirmelerde bulunuldu.

Panelin açılış konuşmasında Oksev, “Yüzüncü yılına girdiğimiz Cumhuriyetimizin temelleri Kurtuluş Savaşında atıldı. Varlığımızı tek millet olarak sürdürebiliyorsak bu kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Bu uğurda öncülük eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum” dedi.

Gerçekleştirilen panelde Prof. Dr. Yenal Ünal “Cumhuriyet'in İlanına Giden Tarihsel Süreç”, Prof. Dr. Zilola Khudaybergenova “Özbek Türklerinin Gözünden Atatürk”, Doç. Dr. Ahmet Altay “Cumhuriyet'in Özgün Halk Kütüphanesi Modeli: Halkevi Kütüphaneleri (1932-1951)”, Doç. Dr. Berna Fildiş “Bir Osmanlı ve Cumhuriyet Aydını Olarak Peyami Safa’nın Erken Cumhuriyet Dönemine Bakışı” ve Doç. Dr. Haluk Öner ise “Cumhuriyet Döneminde Aydın İmajı ve Edebiyata Yansımaları” başlıklı konuşmalarını yaptı.

Karşılıklı soru ve cevapların alındığı etkinlik günün anısına çekilen aile fotoğrafının ardından son buldu.