Buse Tosun’dan bir altın madalya daha

Yayın Tarihi : 16/07/2019
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi, Milli Sporcu Buse Tosun, 47. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest ve Kadınlar Güreş Turnuvası’nda altın madalya kazandı.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi, Milli Sporcu Buse Tosun, bir madalya daha kazandı. 47. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest ve Kadınlar Güreş Turnuvası'nda milli sporcu Buse Tosun, tüm rakiplerini geçerek altın madalya almayı başardı.

Milli sporcu Buse Tosun, kazandığı başarılardan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Aldığımız başarılarla kadın güreşini önemli bir noktaya getirdik ve kendimizi ispatladık. Ancak, bununla da yetinmeyeceğiz. Hedefimiz dünya şampiyonasında finallere kalmak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. İnşallah olimpiyatlarda da altın madalya ile döneceğiz.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, milli sporcu Buse Tosun’u tebrik ederek, “Öğrencimiz Buse Tosun, elde ettiği başarılarla adım adım olimpiyat şampiyonluğuna doğru ilerliyor.” ifadelerini kullandı.

Rektör Uzun, “Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi’nin başarılı milli sporcularından Buse Tosun, bir kez daha altın madalya alarak bizleri gururlandırdı. İnanıyorum ki Buse Tosun, hedeflediği olimpiyatlarda da bizleri en iyi şekilde temsil edecek ve altın madalya ile dönecektir. Bu düşüncelerle; öğrencimiz Buse Tosun'u tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca bu başarıların elde edilmesinde büyük emekleri olan Spor Bilimleri Fakültemizdeki tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.