BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

’Bilim Adamlari Topluma Projelerle Ulasmali’

Yayın Tarihi : 10/11/2015

Bartin Üniversitesi Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörlügü ile AB Projeleri ve Diger Ülkeler Projeler Koordinatörlügü tarafindan "Proje Tecrübe Paylasimi ve AB Projelerinin Hazirlanmasi Egitimi” düzenlendi. Ögretim elemanlariyla birlikte Bartin’daki çesitli kurum ve kuruluslardan katilimcilarin da yer aldigi egitimlerde AB müktesebati ve proje hazirlama yöntemleri gösterildi. Etkinlikte konusan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, proje üretmenin önemine vurgu yaparak “Artik ülkemizde proje üretme isi bir devlet politikasi haline geldi. Proje üretenler her zaman büyük destekler aliyor ve ülkemizin kalkinmasina katki sagliyorlar. Çagimizin bilgi çagi oldugu düsünüldügünde proje üretmenin kalkinma için ne kadar önemli oldugu ortaya çikmaktadir. Özellikle ögretim elemanlarinin bilgisi topluma projelerle ulasmali, raflarda ve sayfalarda kalmamalidir. Proje üretmeyen hiçbir bilim adaminin alaninda var olmasi düsünülemez.” dedi.

Proje Tecrübelerini Paylastilar

Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin’in, Proje Destek Ofisi bünyesinde kurulan elektronik basvuru sistemiyle ilgili bilgi verdigi seminerde, AB Projeleri ve Diger Projeler Koordinatörü Doç. Dr. Sebahat Açiksöz ile Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatör Yardimcisi Yrd. Doç. Dr. Ibrahim Yildirim ise koordinatörlüklerinin çalismalarini anlatti.

Daha önce herhangi bir AB Projesinde yer alan katilimcilarin da tecrübelerini paylastigi etkinlikte Yrd. Doç. Dr. Deniz Çelik, 2010 yilinda tamamlanan “Obezite ile Mücadelede Dis Mekân Planlamasi ve Tasarimi” projesinin gerçeklestirilme sürecini aktardi. Ardindan Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kaygin “Developing Intercultural Awareness Through Language (Dil Yoluyla Kültürlerarasi Farkindalik Olusturma)” ile “Millenium Classrooms in the Lifelong Learning (Yasam Boyu Ögrenimde Milenyum Siniflari)” projelerinden, Çevirmen Neslihan Köse “Mentalk: Turizm Sektöründe Çalisan Erkekler için Alternatif Dil Ögrenme Teknikleri” projesinden, Bartin Valiligi AB, Dis Iliskiler ve Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Cevdet Duran ise 2013 yilinda tamamlanan “Modelling Our Sailing Tradition (Denizcilik Tarihimizin Örneklenmesi)” projesinden bahsetti.

Bartin Üniversitesinin gerçeklestirdigi projelerde yer alan Yrd. Doç. Dr. Cevdet Gümüs ve Türk Hava Kurumu Bartin Subesinden Kerem Yildirimak projelere katkilarini degerlendirdi. Üniversitenin idari personelinden Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörlügü personeli Sef Fazilet Gülatar, proje basvuru sistemine nasil basvuru yapilacagini katilimcilara aktardi.
Etkinlik Duran’in AB Projesi hazirlamanin detaylari, basvuru süreci ve karsilasilan sorunlara yönelik çözüm önerileri konulu sunumunun ardindan, katilimcilarin sorularina yanit verilmesiyle son buldu.