BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

“Ben Olsaydım” Temalı Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı

Yayın Tarihi : 26/04/2022
Bartın Valiliği koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Ben Olsaydım” temalı bağımlılıkla mücadele çalıştayı gerçekleştirildi.

Bartın Kültür Merkezinde gerçekleştirilen çalıştayda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim ÇELİK, üniversitemiz öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Zorlu, Dr. Öğr. Üyesi Ayfer Öztürk, Öğr. Gör. Eda Kes ile öğrenciler Feride Altuner ve Hayriye Rümeysa Açıkgöz de yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan çalıştayda konuşan Bartın Valisi Sinan Güner, “Bağımlılığın sadece ülkemizi değil bütün dünyayı ve toplumun tamamını büyük etki altına alan ciddi bir problem olduğunu dile getirmiş, geleceğimizin teminatı, istikbalimizin umudu olan evlatlarımızı bu tür tehditler karşısında korumak için hepimize önemli görevler düşmektedir” diyerek katılımcılara başarılar diledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol ise Özellikle gençlerimizi tehdit eden; madde, tütün, alkol ve davranışsal bağımlılıkla mücadele kapsamında hayata geçirilen “Ben Olsaydım” temalı çalıştayın bağımlılıkla mücadelede ilimize önemli katkılar sunacağı kanaatinde olduğunu dile getirerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından bir araya gelen farklı meslek üyeleri gruplar halinde çalışarak uyuşturucu, tütün, alkol, teknoloji ve kumar bağımlılığına yönelik toplumun her kesimini bilinçlendirme ve bilgilendirme faaliyetleri, sunulacak danışmanlık hizmetleri, bağımlılıkların arz ve talebi ile mücadele yöntemleri, kurum ve kuruluşların iş birliği, koordinasyon ve izleme çalışmaları, ilimizde bağımlılık konusunda gerçekleştirilebilecek bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetler, bağımlılıkla mücadele kapsamında sorun ve çözüm önerilerine yönelik fikirlerini sundu. Katılımcılar sunumların ardından karşılıklı görüş alışverişi yaparak çalışmalarını tamamladı.

Çalıştayın sonunda alınan kararlar, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan bölge değerlendirme toplantılarında ele alınarak, ulusal düzeyde yapılacak Bağımlılıkla Mücadele Şurasında değerlendirilecek.


SON Haberler

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı

  • BARÜ, Türkiye-Özbekistan bilim diplomasisi ağının geliştirilmesine katkı sunuyor

  • BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı

  • BARÜ, üniversite tercihi yapacak öğrencilere destek oluyor