BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Başsavcı Şahin’den Rektör Uzun’a ziyaret

Yayın Tarihi : 27/08/2024
Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Rüfai Şahin, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) son atama kararnamesi ile Bartın Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Ahmet Rüfai Şahin, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’a iade-i ziyarette bulundu. Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, BARÜ’nün vizyon projeleri, bölgesel kalkınma odaklı çalışmaları, topluma hizmet uygulamaları ile ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği başarılar aktarıldı.

Görüşmede ayrıca Bartın Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Mahkeme Büro Hizmetleri Programı hakkında bilgiler verilerek öğrencilerin nitelikli eğitiminde iki kurum iş birliğinde yapılabilecekler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Üniversitelerin nitelikli insan kaynağı yetiştirmesinde kurumlar arası iş birliğinin önemini vurgulayan Rektör Uzun, “Yükseköğretim kurumları olarak her alanda yetkin ve donanımlı bireyler yetiştirmek için gayret gösteriyoruz. Bilimsel çalışmalarımız ve geliştirdiğimiz uygulamalı öğrenme modeliyle hukuk ve adalet alanında da kurumlar arası faaliyetler yürütüyoruz. Böylece öğrencilerimizin eğitim hayatı boyunca edindikleri teorik bilgiyi, pratiğe uyarlayarak deneyim kazanmalarını sağlıyor ve nitelikli insan kaynağını iş hayatına hazırlıyoruz. Bu doğrultuda başta iş yeri uygulama eğitimi olmak üzere kamu-üniversite iş birliğiyle yürütülebilecek ortak çalışmalar üzerine fikir paylaşımında bulunduk. Yakın ilgileri ve nazik ziyaretleri için Bartın Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Ahmet Rüfai Şahin’e teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Şahin ise olası iş birliklerinden duyacakları memnuniyeti dile getirerek yakın ilgileri ve misafirperverliği dolayısıyla Rektör Uzun’a teşekkürlerini ifade etti.


Haber: Fatmanur Eriklioğlu / Fotoğraf: Senem Sarı

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ’ye enerji verimliliğinde “Üstün Başarı Belgesi” verildi

  • Rektör Uzun’dan, Gazi Üniversitesi Rektörü Ünal’a hayırlı olsun ziyareti

  • Rektör Uzun, Aksaray Üniversitesi Rektörü Arıbaş’ı ziyaret etti

  • BARÜ’lüler hayallerini gökyüzüne ateşledi

  • BARÜ, bölgenin tek eğitim merkezinde ilk yardım alanında eğiticileri yetiştiriyor

  • BARÜ, 16 üniversiteden öğrencilere iklim değişikliği eğitimleri veriyor

  • BARÜ’nün yeni nesil atık su filtreleme sistemi projesine British Council’den destek

  • BARÜ, kendi enerjisini üretmeye hazırlanıyor

  • Karabük Üniversitesi Rektörü Kırışık’tan Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ ‘akıllı sera sistemleri’ ile geleceğe göz kırpıyor