BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’nün yenilenebilir enerji alanındaki projesine TÜBİTAK’tan destek

Yayın Tarihi : 29/07/2024
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) TÜBİTAK tarafından desteklenen projesiyle yenilenebilir enerji kaynakları alanında hidrojen üretimi ve yakıt pili uygulamalarına yönelik önemli çalışmalar yapılacak.

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) ihtisaslaşma alanı olan “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” kapsamında desteklenen “Akıllı Prototip Oluşturma ve Kontrol Laboratuvarı” projesinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) doktora sonrası araştırma bursiyeri olarak görev alan Dr. Aykut Çağlar’ın TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Modülü kapsamında hazırladığı proje desteklenmeye değer bulundu.

“Boran Türevlerin Hidrolizinden Hidrojen Üretimi ve Elektrokimyasal Analizleri için Etkili ZIF-8, ZIF-67 ve NiMoO4 İçeren Kompozit Destekli Rh Temelli Alaşım Katalizörlerin Katalitik Performansların İncelenmesi” başlıklı proje ile yenilenebilir enerji kaynakları alanında yenilikçi çalışmalar yapılacak. Bir yıl boyunca katalizör sentezi, karakterizasyonu ve hidrojen üretimi ile yakıt pili performansların inceleneceği projeye, BARÜ Meslek Yüksek Okulu Elektronik ve Otomasyon Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Yurderi ve BARÜ Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Bulut ise araştırmacı olarak katkı sunacak.

Üniversite olarak yaptıkları çalışmalarla bilim dünyasına ve ülkemizin geleceğine değer katma amacında olduklarını kaydeden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Enerji alanında her geçen gün yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yaşanan değişimler ile yenilenebilir enerjiye geçiş daha da hızlanıyor, bu alana dair yenilikçi çalışmalar daha da değer kazanıyor. Bu doğrultuda bilimsel gelişimimize katkı sağlayan enerji alanındaki çalışmaları dolayısıyla YÖK Doktora sonrası araştırma bursiyerimiz Dr. Aykut Çağlar’ı ve proje ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca bizleri hep daha iyisi için teşvik eden YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimiz ile ‘Üreten Üniversite’ hedeflerimizdeki kıymetli teşvikleri için TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal’a teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.


Haber: Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ceylan

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ, kamu-sanayi-üniversite iş birliğini geliştiriyor

  • BARÜ’de ‘Ahilik Teşkilatı ve Önemi’ konuşuldu

  • BARÜ’nün projesiyle endüstriyel atıklardan enerji depolama cihazları üretilecek

  • BARÜ’de Dr. Şeyma Çağlar Özhan, “TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü” aldı

  • BARÜ’den 14 akademisyen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde

  • BARÜ’ye enerji verimliliğinde “Üstün Başarı Belgesi” verildi

  • Rektör Uzun’dan, Gazi Üniversitesi Rektörü Ünal’a hayırlı olsun ziyareti

  • Rektör Uzun, Aksaray Üniversitesi Rektörü Arıbaş’ı ziyaret etti

  • BARÜ’lüler hayallerini gökyüzüne ateşledi

  • BARÜ, bölgenin tek eğitim merkezinde ilk yardım alanında eğiticileri yetiştiriyor