BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’nün sunduğu imkânlar canlı yayında anlatıldı

Yayın Tarihi : 27/07/2024
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Akit TV “Eğitim Atlası” programına katılarak üniversitenin vizyon projeleri ve sunduğu imkânları anlattı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Akit TV “Eğitim Atlası” programının canlı yayın konuğu oldu. Eğitimci-Yazar Prof. Dr. Ahmet Akın’ın sunuculuğunu yaptığı programda soruları cevaplayan Rektör Uzun, üniversitenin vizyon projelerinden bahsetti.

İlgiyle takip edilen programda BARÜ’nün sunduğu imkânları aktaran Rektör Uzun, “Her şeyden önce Türkiye’nin 81 ilinden olduğu gibi Dünya’nın 65 farklı ülkesinden öğrencileri olan büyük bir aileyiz. Yani dünyada tercih edilen bir üniversiteyiz. Çünkü biz öğrencilerimizi tüm çalışmaların merkezine alıyoruz. Onlarla yol arkadaşlığı yapıyoruz. Sadece bilgiyi aktaran değil aynı zamanda ‘üreten bir üniversite’ olarak öğrencilerimizi her noktada destekliyoruz” dedi.

Rektör Uzun, uluslararası sıralamalarda BARÜ’nün üst sıralara yerleştiğini de ifade ederek “Dünyanın en bilinen yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE), 2024 Dünya sıralamasında dünyada 1001-1200 bandındayız. Türkiye’nin en iyi 12. Üniversitesiyiz. Araştırma kalitesinde dünyanın en iyi 563. Üniversitesiyiz ve Türkiye’de 2. sıradayız. TÜBİTAK tarafından hazırlanan ‘Alan Bazlı Yetkinlik Haritasında’ Türkiye’de 2 alanda birinci, 7 alanda ilk 5’te ve 27 alanda ise en iyiler arasındayız. Türkiye’de ihtisaslaşan 25 üniversiteden biriyiz. Kısacası; tüm yetkinliğimizle sunduğumuz imkânlarla öğrencilerimizden hayal etmelerini ve kendi hikâyelerini yazmalarını istiyoruz” diye konuştu.

BARÜ’nün 2017 yılından bu yana yoğun katılımla düzenlediği Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinin 7-8 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleştirileceğinin de konuşulduğu programda Rektör Uzun, “Bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan ve ilk kez Malezya, Bosna Hersek, Azerbaycan ve Özbekistan’daki anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin de destek verdikleri uluslararası katılımlı BARÜ 7. Ar-Ge Proje Pazarına ‘Benim de Bir Fikrim Var’ diyen herkesi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bartın’ın huzurlu bir öğrenci şehri olduğunun da vurgulandığı programda; BARÜ’nün eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, TÜBİTAK öğrenci projeleri, yurt dışı eğitim ve staj olanakları başta olmak üzere birçok noktada sunduğu imkânlara değinildi.


Haber: Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ceylan

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ’nün yeni nesil atık su filtreleme sistemi projesine British Council’den destek

  • BARÜ, kendi enerjisini üretmeye hazırlanıyor

  • Karabük Üniversitesi Rektörü Kırışık’tan Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ ‘akıllı sera sistemleri’ ile geleceğe göz kırpıyor

  • Rektör Uzun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

  • Bartın Irmağı’nın su sporları rotaları belirleniyor

  • Başsavcı Şahin’den Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ’nün diyabet hastalığının tedavisine yönelik projesine TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı TÜBİTAK tarafından destekleniyor

  • BARÜ, Kosova ile bilimsel iş birliği ağını güçlendiriyor