BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’lü öğrenciler ‘Geleceğe Nefes’ olmak için fidan diktiler

Yayın Tarihi : 11/11/2022
Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencileri “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında “Türkiye Yüzyılı’na Nefes” temasıyla düzenlenen fidan dikme etkinliğine katıldı.

Bartın Valiliği ve Bartın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Aladağ Mahallesinde düzenlenen etkinliğe BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile birlikte katılan öğrenciler, yüzlerce fidanı toprak ile buluşturdular.

Geleceğe nefes seferberliğinin bir bilincin yeniden filizlenmesi olarak ifade eden Rektör Uzun, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ kapsamında düzenlenen ‘Fidan Dikim Etkinliği’nde bu yıl da öğrencilerimizle birlikte yer aldık. Ormanlar yeryüzündeki yaşamın sürekliliğini sağlamak açasından önemli bir yere sahiptir. Ancak, sanayileşmenin hız kazandığı günümüzde suyun, havanın, toprağın ve bunların oluşturduğu güzelliklerin korunması, önemi artan bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. İşte bu nedenle; bugünün ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ ilan edilmesi ile Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından bu seferberliğin icra edilmesini oldukça önemli buluyorum” dedi.

BARÜ’de ‘Yeşil Kampüs’ çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğinin de altını çizen Rektör Uzun, “Üniversitemizde bir yandan sürdürülebilir bir gelecek adına bilimsel çalışmalar yapılırken diğer yandan ise yaşam kalitesi yüksek ve doğa dostu yerleşkeleri ile tüm topluma örnek olmaya gayret gösterilmektedir.  Bu kapsamda, yeşilin her tonuyla toprağa hayat, öğrencilerimize nefes olacak yeşil kampüs çalışmalarımıza da hız kesmeden devam ediyoruz. Doğaya saygılı, sürdürülebilir ve enerji tasarrufu konuları göz önünde bulundurularak yapılan çalışmalarımızla yarınlarımıza değer katıyoruz” ifadelerini kullandı.

Rektör Uzun, emeği geçenlere teşekkür ederek "Daha yaşanabilir bir dünya için gösterdikleri hassasiyet ve teşvikleri için Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Sayın Vahit Kirişci’ye şükranlarımı sunuyorum. Yakın ilgileri ve destekleri için Bartın Valimiz Dr. Sayın Nurtaç Arslan’a, Orman Genel Müdürümüz Sayın Bekir Karacabey’e, Orman Bölge Müdürümüz Sayın Sayın Faruk Bayraktaroğlu’na, Bartın Orman İşletme Müdürümüz Sayın Temel Nadir’e ve tüm kamu kurum ile kuruluşlardan yöneticilerimize teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca geleceğimizi inşa ve ihya edecek öğrencilerimize de anlamlı katkıları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.


SON Haberler

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı

  • BARÜ, Türkiye-Özbekistan bilim diplomasisi ağının geliştirilmesine katkı sunuyor

  • BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı

  • BARÜ, üniversite tercihi yapacak öğrencilere destek oluyor

  • BARÜ ailesi bayramlaşma töreninde buluştu