BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’lü binlerce öğrenci coşkulu bir törenle keplerini attı

Yayın Tarihi : 25/05/2024
Bartın Üniversitesi (BARÜ) kuruluşunun 16’ncı yılında binlerce kişinin katılımıyla ön lisans ve lisans öğrencilerini görkemli bir törenle mezun etti.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde lisans ve ön lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, mezun olmanın gururunu yaşadı. 9 fakülte ve 3 meslek yüksekokulundan 4 bine yakın BARÜ’lü mezun oldu.

Kutlubey Yerleşkesi Mezuniyet Etkinlik Alanında düzenlenen törene, Türkiye’nin dört bir yanından 10 binden fazla kişi katıldı. BARÜ’lü öğrenciler başarılarının taçlandığı bugüne aileleriyle, arkadaşlarıyla, yakınlarıyla ve hocalarıyla birlikte katılarak mezuniyet sevincini doyasıya yaşadı.

Gelenekselleşen kortej yürüyüşü ile başlayan ve renkli görüntülere sahne olan törenin açılış konuşmalarını Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan ile BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun gerçekleştirdi.

“Okurken edindiğiniz beceri, deneyimler sizin gelecekteki en önemli yardımcınız olacaktır”

Vali Arslan, mezun olan öğrencilere başarılar dileklerini ileterek “Bugün sizlerin ve ailelerinizin gurur günü. Başarıya giden hayat yolculuğunuzda zorlu bir süreci daha tamamladınız. Burada okurken edindiğiniz beceri ve deneyimler sizin gelecekteki en önemli yardımcınız olacaktır. Mezuniyetinizin size yeni kapılar açmasını, fırsatlarla dolu yeni bir dönemin başlangıcı olmasını diliyorum. Sizlerin yapamadıklarımızı yapmanızı, başaramadıklarımızı başarmanızı, bitiremediklerimizi bitirmenizi, ülkemize yenilikler getirmenizi, kazanımlarımıza yeni kazanımlar eklemenizi bekliyoruz. Sizleri artık Bartın’ın birer fahri elçisi olarak görüyoruz. Ciddi başarılara imza atan 16 yıllık genç bir üniversiteden mezun olmanın gururunu her zaman yaşayacaksınız” diye belirtti.

“Yeni mezunlarımızı iş hayatına kazandırmanın gururunu yaşıyoruz”

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Uzun ise açılış konuşmasında mezuniyetin aynı zamanda yeni bir başlangıç olduğunu belirterek, mezun olan öğrencileri ve bu gururu paylaşan aileleri kutladı.

Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak her yıl binlerce mezun veren büyük bir aileyiz. Öğrencilerimizin geleceğe doğru bir adım daha attığı bu günde pırıl pırıl gençlerimizi azim ve umut dolu yürekleriyle mezun ediyoruz. Burada da daima bir yuvanız olduğunu unutmayın. En değerli bileşenimiz olan siz öğrencilerimizi yeni başlangıçlara yolcu ederken emekleriniz, çalışkanlıklarınız ve disiplininizle ülkemize faydalı olacağınıza yürekten inanıyorum” dedi.

“Üniversitemiz 16 yaşında dünyanın en iyileri arasında”

BARÜ’nün 16’ncı yılında dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer aldığını da belirten Rektör Uzun, “2023-2024 Akademik Yılını geride bırakırken ilklerle dolu, önemli başarılara imza attığımız verimli bir yılı daha bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Azim ve kararlılıkla kat ettiğimiz bu yolda Türkiye’nin en hızlı büyüyen yükseköğretim kurumlarından biri olduk. Son 6 yılda dünyanın en etkili bilim insanlarının da aralarında olduğu insan kaynağımızla bilimsel başarılarımızı 5 kata yakın artırdık. Üniversitemizi Türkiye’nin en fazla öğrenci projesi üreten üniversitelerinden biri haline getirdik. Köklü üniversitelerin girebildiği listelerde üst sıralarda yer almayı başardık ve bunu henüz 16 yaşında bir üniversite olarak yaptık. Üniversitemizin başarısında katkısı olan tüm bileşenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başarılarını dereceyle taçlandıran öğrenciler ödüllendirildi

Yoğun bir ilgiyle takip edilen törende, üniversite birincisi Edebiyat Fakültesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık öğrencisi Meltem Saatçı, ikincisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencisi Ömer Faruk Sıvacı ve üçüncüsü ise Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğrencisi Sedef Nur Üstünkul olmaya hak kazandı.

Ön lisans programlarında ise birinci Bartın Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programı öğrencisi Sevde Dinç, ikinci Bartın Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Programından Saffet Muhammed Zeybek ve üçüncü ise Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programından Buse Maden oldu.

BARÜ’de mezuniyet heyecanı

Ayrıca 9 fakülte ve 3 meslek yüksekokulundan üstün başarı göstererek not ortalamalarıyla ilk 3’e giren öğrencilere, plaket ve başarı belgeleri takdim edildi. Lisans ve ön lisans birincilerinin yaş kütüğüne isimlerini çaktığı törende üniversite birincisi Meltem Saatçı mezun olan öğrenci arkadaşları adına bir mezuniyet konuşması gerçekleştirdi.

Başarı belgeleri ve ödüllerin takdiminden sonra BARÜ’lü binlerce öğrenci hep bir ağızdan mezuniyet yemini etti. Törenin ardından BARÜ’lü genç mezunlar, geleneksel kep atma töreninde geri sayımla birlikte keplerini fırlatıp mezun olmanın tadını çıkardı.

Mezuniyet kortej yürüyüşüyle ilgili daha fazla fotoğrafa ulaşmak için tıklayınız…

 

Mezuniyet sahne programıyla ilgili daha fazla fotoğrafa ulaşmak için tıklayınız…


Mezuniyet töreni sonrasıyla ilgili daha fazla fotoğrafa ulaşmak için tıklayınız…


Haber: Ebru Adalı - Fatmanur Eriklioğlu / Fotoğraf: Senem Sarı - Selman Akça - Kadir Şahin / Video: Öğr. Gör. Caner Özarslan

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

 


SON Haberler

  • BARÜ’de geleneksel bayramlaşma töreni gerçekleştirildi

  • BARÜ, Bartın’ın kültürel mirası ve değerlerini Bulgaristan’da tanıttı

  • Rektör Uzun’dan Kurban Bayramı mesajı

  • BARÜ, Bartın’ın ulaşım süreçlerine ‘akıllı ve sürdürülebilir’ çözümler üretecek

  • BARÜ, 2 alanda dünyada ilk 200, Türkiye’de ise ilk 3’te yer aldı

  • BARÜ’nün Amastris Antik Kenti kazıları ile geçmişin izleri günümüze taşınacak

  • BARÜ değişim programlarıyla uluslararası öğrencileri ağırlıyor

  • BARÜ “Engelsiz Erişim”de 49’uncu ödülünü aldı

  • BARÜ İslami İlimler Fakültesi için “Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni” düzenlendi

  • Rektör Uzun, YKS’ye girecek öğrencilere başarılar diledi